Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault

Zolder tog imod Formel Renault

Formel Renault 
10/08/07 

Formel RenaultSol fra en skyfri himmel var hvad Formel Renault kørerne og alle andre på banen i Zolder stod op til søndag i sidste weekend. En flot morgen der næsten garanterede en perfekt racing dag i det belgiske.
 

Hovedattraktionen denne weekend var ”Masters of Formula 3” og der forventedes masser af tilskuere til dette arrangement som også blev dækket af TV. En god eksponering for Formel Renault Northern European Cup og de kørere der deltager i denne løbsserie.

Løbet blev sat i gang klokken 16:10 så det belv en lang dags venten i spænding. Og det blev både optur og nedtur for dansk motorsport. Allerede på første omgang kom Steffen Møller (Team Formula Sport, DK) i focus da han blev påkørt af Frank Suntjens fra Holland, hvorved han kørte af banen og på tværs ind i en chikane med påkørsel af en Van Amersfort bil til følge. Og dermed var det race ovre for Steffen.


Det blev en trist weekend for danske Steffen Møller fra Team Formula Sport.
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Det var så nedturen, men for svenske Alexander Haegermark (KEO Racing, DK) der startede som ni’er på gridden, blev det den bedste placering i år da målflaget blev luftet. Han avancerede til en 6. plads og havde endda været oppe og runde en femteplads ved at komme omkring Valtteri Bottas fra Finland. Da vi tidligere også har set Steffen Møller langt fremme, og der endnu findes en Johan Jokinen (KEO Racing) i kulissen, så kan det være, at de der sædvanligvis findes i front, bør se lidt i sidespejlene fremover.
Efterhånden som de får rutinen på de tyske, hollandske og belgiske baner, er de oplagte emner til podieplaceringer.

Placeringer og tider for skandinaverne i Formel Renault blev sådan her:
5. Valtteri Bottas, 26:34.282
6. Alexander Haegermark, 26:38.282
7. Joonas Kostiainen, 26:45.633
13. Joonas Mannerjärvi, 27:03.172
18. Pierre Selander, 27:16.036
24. Steffen Møller, ingen tid

Vindertrioen var den samme som lørdag med, Frank Kechele øverst på skamlen, Tobias Hegewald som nummer to og Oliver Oakes som tredje mand på podiet.


Svenske Alexander Haegermark avancerede til en 8. plads.
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Formel Renault feltet holder nu en pause på tre uger inden det atter går løs. Og når det sker, bliver det på Nürburgring, som de fleste i feltet allerede har gjort sig bekendt med da årets første officielle test fandt sted i marts. Denne gang er der dog ikke tegn på sne som det var tilfældet under testen.

Tommy Hostrup Galskjær

Læs mere om:
 • Alexander Haegermark
 • Steffen Møller
 • KEO Racing
 • Team FormulaSport
 • Zolder
 • 05/08/07 - Zolder - Formula Renault 2.0 NEC
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her