Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Rally Championship

Sejr til ny Focus RS WRC

WRC 
09/08/07 

World Rally ChampionshipBP-Fords nye Focus RS World Rally Car scorede i weekenden første -og andenpladsen ved sin debut i Finland og teamet øgede hermed deres føring af FIA World Rally Championship'et med 40 point.
 

Ved at vinde Rally Finland for 7. gang på otte år kom Marcus Grönholm og Timo Rautiainen i rekordbøgerne, som de første kørere til at vinde et helt WRC event ved syv forskellige anledninger. De finske Team-kammerater Mikko Hirvonen og Jarmo Lehtinen tog vigtige sekunder til stor tilfredsstillelse for det finske publikum.

Den nye Focus RS dominerede den 9 runde af mesterskabet i en sådan grad, at den vandt 20 ud af 23 farttests igennem den finske skov. Grönholm vandt 16 etaper, Hirvonen tre og parret delte den hurtigste tid i en test. Dette var Grönholm's 29. world rally sejr og hans tredje i træk og han har udvidet sin føring i rallykørernes mesterskab med 13 point med 7 løb tilbage. Med maksimum point øgede BP-Ford World Rally Team deres førerposition med yderligere 12 point.


Finnerne var på hjemmebane da de indtog første – og andenpladsen i hver deres nye Focus RS WRC. Samtidig satte Grönholm historie da han for 7. gang vandt Rally Finland.
(Foto: Ford)

Rally Finland er den hurtigste event i serien. De glatte, rutschebane veje krævede stor præcision og mod, med gennemsnithastigheder der toppede de 132 km/t. Kørerne tacklede 23 special etaper over 360,34 km nær Jyväskylä. BP-Ford kørerne kæmpede med næb og kløer, men den 39-årige Grönholm, satte på anden halvdel af weekendens løb de andre på plads og kom i mål 24,2 sekunder foran hans 27-årige kollega.

"Da jeg startede med at køre som 19-årig havde jeg aldrig troet at jeg kunne vinde Rally Finland syv gange," sagde Grönholm. "Mikko pressede mig utroligt hårdt hele weekenden og der var ikke på noget tidspunkt mulighed for at slappe af. Én lille fejl fra min side og han ville have passeret mig."

"Vi har taget et skridt fremad med den nye bil, som var pålidelig hele ugen. Tophastigheden er forøget og banen her i Finland, som for øvrigt er den hurtigste i mesterskabet, gjorde en forskel. Vi lettede og landede steder hvor vi aldrig har været før!" tilføjede han.

Hirvonen nød kampen mod sin kollega. "Jeg prøvede at presse Marcus så hårdt jeg kunne og det var en kanon duel," sagde han. "Mentalt er det et stort skridt op for mig. Jeg vidste at jeg kunne være hurtig her, men det faktum at jeg var i stand til at holde tempoet gennem weekenden var yderst tilfredsstillende. Jeg elskede hvert et minut og det var et fantastisk event. Farten er skræmmende men Finlands baner er de bedste i verden. Jeg har aldrig kørt så hurtigt før."

"Den nye Focus RS var god på disse hurtige veje og det er en fornøjelse at have en maskine som den at køre i, da håndteringen var nemmere og bilen føltes lettere," tilføjede han.

BP-Ford team direktør Malcolm Wilson var henrykt over succesen. "Jeg har to diamanter på teamet. Begge kørte fantastisk og lavede ingen fejl. At skabe den tidsmargin over for Loeb var superb. Vi havde en god pakke og den nye bil var uden fejl. Det er en af de bedste første –og andenpladser vi har opnået og at opnå det på den hurtigste rally bane i mesterskabet, er bærret på toppen af kagen. Der var stort pres på Marcus men han kørte perfekt," sagde han.

Ford TeamRS direktør Jost Capito sagde: "At tage en første -og andenplads er en perfekt start for den nye Focus RS WRC. Hele teamets hårde arbejde betalte sig, allerede ved bilens første løb og resultatet har givet os stor tillid til resten af sæsonen."

Næste runde

Mesterskabet vender tilbage til asfalt senere denne måned, for første gang siden Rallye Monte Carlo i januar. Tysklands ældste by Trier, værter Rallye Deutschland den 16-19 august.

Positioner

1. M Grönholm/T Rautiainen FIN Ford Focus RS 2hr 57min 26.1sec

2. M Hirvonen/J Lehtinen FIN Ford Focus RS 2hr 57min 50.3sec

3. S Loeb/D Elena F Citroen C4 2hr 58min 36.0sec

4. C Atkinson/ S Prévot AUS Subaru Impreza 3hr 00min 28.9sec

5. H Solberg/C Menkerud N Ford Focus RS 3hr 01min 55.5sec

6. X Pons/X Amigo E Subaru Impreza 3hr 04min 26.6sec

7. U Aava/K Sikk EE Mitsubishi Lancer 3hr 05min 05.7sec

8. M Östberg/O Unnerud N Subaru Impreza 3hr 06min 58.0sec

9 G Wilks/P Pugh GB Ford Focus RS 3hr 07min 05.5sec

10 M Wilson/M Orr GB Ford Focus RS 3hr 08min 39.5sec

Kørere
1. M Grönholm 75pts
2. S Loeb 62pts
3. M Hirvonen 57pts
4= H Solberg 28pts
4= D Sordo 28pts
6. P Solberg 26pts

Konstruktører
1. BP-Ford 132pts
2. Citroen Total 92pts
3. Subaru 48pts
4. Stobart VK M-Sport Ford 45pts
5. OMV Kronos Citroen 27pts
6. Munchi's Ford 6pts

Ford Motor Company

Læs mere om:
 • Finland
 • 05/08/07 - Finland - WRC
 •  
   

  World Rally Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS