Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Drømme går i opfyldelse

Rally Sprint 
08/08/07 

- ved Tvilum-Scanbirk Rallyshow
Drømme er et af de vigtige krydderier i tilværelsen. Det er drømme, der gør livet sjovt, og som er med til at give mange mennesker motivationen til at stræbe efter et mål. Ingen kan sige sig fri for at have eller have haft drømme, og nogle af livets motoriserede drømme vil man på fredag kunne opleve ved årets Tvilum-Scanbirk Rallyshow i Fårvang mellem Viborg og Århus.
 

Tvilum-Scanbirk Rallyshow er nemlig andet og meget mere end en konkurrence på sekunder og tiendedele mellem godt 60 af Danmarks bedste rallykørere. Det er også en fredag aften, hvor man kan komme en lang tur ned ad mindernes og drømmenes allé, og hvor det faktisk også er muligt at få opfyldt en af sine drømme!

Siden 2003 har et klassisk show været en integreret del af Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2007, og år for år har denne del vokset sig til at udgøre en stadig større del af showet. Også denne gang vil man kunne opleve mere end 100 historiske køretøjer, og de gamle køretøjer spænder vidt. Der er alt lige fra den flotte Mercedes-veteranbil, som enkelte i det modne publikum kan huske, at hjembyens spidser kørte rundt i, over mere hverdagsagtige køretøjer til de køretøjer på to eller tre hjul, som i første omgang gjorde den enkelte dansker motoriseret.


Det er ikke kun veteranbiler, som bliver præsenteret ved Tvilum-Scanbirk Klassisk Show. Også de gamle scootere og motorcykler, som mange af os drømte om, er med.
(Foto: Morten Alstrup)

Nimbus er et mærke, som mange lidt ældre tænker på i den forbindelse, men der vil i Fårvang også deltage køretøjer, som vil kunne få minderne frem hos den del af publikum, som lige er rundet de fyrre. For 25 år siden var det en Puch-knallert – enten som Maxi-modellen eller det store motorcykellignende Flagskib – der var mange teenageres drøm, og dem vil man kunne møde adskillige eksemplarer af ved Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2007 – i øvrigt ligesom de specielle italienske Laverda-motorcykler.

I forbindelse med det klassiske show er der i øvrigt udskrevet to konkurrencer. Den ene konkurrence går i sin enkelthed ud på at finde de tre flotteste køretøjer, mens dommerne i den anden konkurrence vil kåre de tre sjoveste og mest spændende køretøjer, hvilket ofte fører til nogle anderledes og overraskende valg. I begge konkurrencer vil der være pokaler til de tre første køretøjer.

Pokaler er der også til de bedste i selve Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2007, og her behøver man faktisk ikke at høre til Danmarkseliten i rally for at være med. Tilskuerne har nemlig også muligheden for at få opfyldt deres egen drøm om at blive rallykører ved selv at deltage i løbet!


Det er vist en oplevelse, der kan anbefales. Ved Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2007 kan man selv få opfyldt drømmen om at være co-driver i en af de hurtige rallybiler.
(Foto: Jens Anton Nordestgaard)

I forbindelse med et af de tre indledende heats afholdes et Prøv rally-arrangementet, hvor man kan købe sig til en tur i observatørsædet ved siden af sin favoritkører, der nok skal sørge for, at man får en oplevelse for livet. Det eneste krav, der skal opfyldes for at kunne være med, er, at man mindst er fyldt 14 år. Dansk Rally Forening, der står bag denne del af arrangementet, sørger nemlig for alt det andet. De tegner den obligatoriske forsikring, som dækker dig, hvis uheldet skulle være ude, ligesom Dansk Rally Forening også stiller den nødvendige sikkerhedsudrustning til rådighed i form af styrthjelm og kørerdragt.

Tilmelding kan ske ved Dansk Rally Forenings telt, som befinder sig i serviceområdet, og det er en god idé at tilmelde sig tidligt, da der hurtigt kan blive udsolgt, specielt hos nogle af feltets mest populære kørere.

Korte fakta

  • Tvilum-Scanbirk Klassisk Show 2007 er en del af Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2007, som i år afvikles for 29. gang.
  • Tvilum-Scanbirk Klassisk Show 2007 afvikles fredag den 10. august 2007 i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus.
  • Læs mere på RallyShow.dk.

    Kjellerup og Omegns Motorklub

    Morten Alstrup


    Læs mere om:
  • Fårvang
 
 

Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: