Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Swiss Spirit Lola-Audi kører ikke videre i Le Mans Series!

Le Mans
Series 

07/08/07 

Swiss Spirit teamet er løbet tør for penge og forsøger nu at sælge deres unikke Lola-Audi
Åbenbart er udviklingsomkostningerne til den Audi R8-motoriserede Lola blevet for høje, for bilen skal sælges nu, og teamet er ude af resten af årets Le Mans Series.
 

Det kommer som lidt af en bombe, at Swiss-Spirit ikke længere deltager i Le Mans Series løbene. Der fulgte mange spekulationer i kølvandet på nyheden om bilen da den kom frem i lyset først på året. Stor støtte fra Audi og et talentfuldt team skulle være garant for gode resultater.


Swiss Spirit Lola-Audi på Le Mans
(Foto: Motorsporten.dk)

I krogene skumlede insiderne om at det måske var Audis forsøg på at bevise at en benzin-bil kunne byde de stærke Diesel-biler konkurrence, i et forsøg på at lægge et låg på kritikken af det eksisterende Le Mans og ALMS reglement.

Efter de første Le Mans Series løb, og Le Mans selv i juni, hvor teamet ikke rigtigt har vist noget som helst, er pengepungen nu åbenbart blevet lukket, og bilen skal afhændes.

Man kan så spekulere sig gul og blå over hvilken betydning man skal lægge i det, og om det er Audi der har trukket deres støtte - og om bilen bliver solgt med R8-motoren, eller om det kun er chassiset der er til salg.

Og hvis det virkelig er fordi Audi har stoppet støtten til teamet, hvad betyder det så for Audis engagement i Sportscar-racing på lidt længere sigt? Og hvordan hænger det sammen med at de "pludselig" ikke deltager på Silverstone i September alligevel, selvom det for mindre end en måned siden mest blev betegnet som en formssag at de skulle deltage?

Mit gæt er at der kommer noget nyt fra Audi når de offentliggør deres motorsportsplaner for næste år sidst på året i år, og det kunne sagtens være at Audi ikke længere deltager som fabrik i sportscar-racing og kun vil lade udvalgte teams køre deres R10 TDI sålænge den er lovlig.

Men indtil videre må vi gætte og forsøge at trække stregerne imellem prikkerne, indtil vi ved noget mere konkret...

Jesper Thomsen

Læs mere om:
  • Swiss Spirit
  •