Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Anderstorp - legendarisk og genoplivet

WTCC 
02/08/07 

WTCC i Skandinavien
Weekendens besøg af FIA WTCC på Anderstorp var med et stort islæt af nordiske toner. Banen der genlød af motorbrøl fra de store bilmærker som BMW, SEAT, Alfa Romeo, Chevrolet og Honda, blev for en dels vedkommende frembragt af kørere fra den svenske STCC serie.
 

Og så var det alligevel ikke alt der brølede, for SEAT’s dieselbiler nærmest hvislede rundt på banen, om end i samme tempo som de øvrige deltagere.


Franske Yvan Muller i den dieseldrevne SEAT.
(Foto: Tommy Galskjær)

Af bilmærker der var med ved dette første løb i en VM serie på Scandinavian Raceway i mere end 30 år, skal det dog ikke glemmes at også Volvo var repræsenteret med den svenske STCC series nummer to, Robert Dahlgren, i en Volvo S60 på en blanding af ethanol og benzin.


Svenskeren Robert Dahlgren i den grønne Volvo S60 Flexifuel der vitterligen kører grønt på en blanding af ethanol og benzin.
(Foto: Tommy Galskjær)

STCC’s for tiden førende kører Fredrik Ekblom var ligeledes med i feltet sammen med Carl Rosenblad, begge i BMW, og den udenfor Sverige mest kendte Touring Car kører Rickard Rydell. Manden der har haft så stor succes i motorsport og i øvrigt har lagt navn og penge til en fond til fremme af motorsport, var med som gæstekører for Chevrolet.

Chevrolet er et mærke med fremgang i racing på det europæiske plan. Det så man tydeligt på kvalifikationen lørdag eftermiddag hvor pladserne 2 og 3 til startgridden blev besat af henholdsvis Nicola Larini (Italien) og Robert Huff (Tyskland).
Pole position gik til gengæld til Tiago Monteiro i hans SEAT Leon. Måske lidt inspiration til DTC kører Michel Nykjær (også set på Anderstorp), som jo gør det forrygende i sin egen SEAT i det hjemlige DTC mesterskab.

Bedste placering i startopstillingen for BMW var pudsigt nok svenske Fredrik Ekblom, der med tiden i kvalifikationen lørdag fik adgang til startplacering som nummer 4. Han blev dog godt pakket ind af Chevrolet, da 5. startposition gik til Rickard Rydell.


Svenske Fredrik Ekblom var den bedst placerede BMW.
(Foto: Tommy Galskjær)

Hvis det syntes som om interessen for WTCC løbet var noget lunken fredag, ja så var det meget anderledes lørdag og søndag. Selv om vejrudsigten lovede masser af regn i de byger der ville komme, ja så begyndte det at ligne tidligere tiders Formel 1 og europamesterskabsdage med masser af tilskuere spredt ud over det svenske landskab omkring banen. Folkefesterne, som de plejede at være, vendte tilbage til Anderstorp disse to dage med henholdsvis 10.000 og 18.000 tilskuere.

Folkefesterne som de plejede at være, vendte tilbage til Anderstorp denne dag. Og de der kom, fik i allerhøjeste grad fuld valuta for de penge de lagde i entré- og paddockbilletter. Warm up fra tidlig morgen og første løb i International Formula Master serien allerede om formiddagen. Og ved middagstid var det så WTCC kørernes tur til at køre første race.


I BMW 320si var svenske Carl Rosenblad ligesom sine øvrige svenske landsmænd gæstekører på Anderstorp.
(Foto: Tommy Galskjær)

Som nummer 9 ud af 28 kørere i dette første race var der intet der indikerede at Rickard Rydell skulle blive den populæreste mand i Anderstorp senere samme dag. Men hans indsats i andet race var simpelthen noget det flotteste der kan præsteres i udbremsninger af en modstander.


Rickard Rydell var flyvende på hjemmebanen foran sit hjemmepublikum.
(Foto: Tommy Galskjær)

Det var tydeligt at Larini, som klart nok jagtede VM point, ikke var særligt tilfreds med at Rickard Rydell overhalede ham i indgangen til karrusellen. Men ingen var i tvivl om at der skete noget stort og flot da brølet fra tilskuerne lød ud over hele banen.
Til gengæld så Larini meget sammenbidt ud da han som to’er indtog podiet, og på det efterfølgende pressemøde lød han heller ikke særligt begejstret. Rydell derimod, fik endnu en stor hyldest og hurra råb fra folkemængden da han forlod pressemødet.


De 3 Chevrolet kørere Nicola Larini, Rickard Rydell og Alain Menu på podiet
(Foto: Tommy Galskjær)

Den sejr var populær, og det kunne være spændende og et løft for svensk og nordisk motorsport, hvis Anderstorp igen gæstes af WTCC eller en anden international motorsportsserie. Og med en dansk kører øverst på sejrsskamlen i lørdagens Formula Masters og en ditto svensker i søndagens WTCC, så må nordisk motorsport siges at være blevet vel eksponeret.

Trods weekendens store mængder af regn, forskudte tidsskemaer, og grid girls der måtte stå ude i den silende regn i meget lette gevandter inden andet WTCC løb, så var det et vellykket arrangement som Scandinavian Raceway sagtens kan være stolte af.

Tommy Hostrup Galskjær

Læs mere om WTCC i Anderstorp
Læs mere om:
  • Anderstorp
  • 29/07/07 - Anderstorp - WTCC
  •