Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault

Alexander Haegermark er kommet op

Formel Renault 
31/07/07 

Formel Renault- ad ranglisten efter Assen
Det blev til 2 stk. ”Top 10”-placeringer for Alexander Haegermark da den Nordeuropæiske Formel Renault-serie afvikledes i weekenden 21-22/7 på den hollandske roadracingbane TT Circuit Assen.
 

I det første løb blev Alexander Haegermark nr. 8 efter en stabil kørsel. I det andet løb placerede han sig som 7'er efter en formidabel kørsel. Det betyder at han er avanceret til en 9. plads i det samlede mesterskab.

Assen var en helt ny prøvelse for KEO Racing og Alexander Haegermark, der ikke tidligere havde kørt på den 4.555 m. lange bane, der primært er designet til motorcykelløb.

– Jeg kunne virkelig godt lide banen. Den har både et teknisk krævende stykke og en superhurtig kurve hvor bilerne var oppe og runde 220 km/t, udtaler Alexander.


(Foto: Tommy Galskjær)

I lørdagens kvalifikation blev resultatet til en startposition på 9. pladsen til det første løb og en 15. plads til det andet løb.
Alexander kommenterer:
- Den første kvalifikation var ok, årets bedste og bilen føltes mere potent end nogensinde. Desværre lykkedes det ikke så godt i den anden kvalifikation. Jeg var overgearet og kørslen blev derefter. Jeg kan kun give mig selv skylden og forsøger at glemme det.

Det første løb var fyldt med action. Fire biler kørte sammen allerede på den første omgang og løbet blev kørt med safetycar i de følgende knapt 10 minutter. Alexander placerede sig pænt i løbet da det kom igang igen og kørte sig op til en 8. plads efter at have været nede på en 11. plads i forbindelse med urolighederne i løbets start.


(Foto: Chris Schotanus)

– Det var svært at holde temperaturen oppe i dækkene efter fire omgange bag safetycar. Det lykkedes mig næsten at få stresset Nicky Catsburg for enden af langsiden da jeg prøvede at overhale ham. Desværre smuttede Stef Dusseldorp forbi mig under selvsamme manøvre. Stef tørnede senere sammen med en af Motopark-kørerne lige foran mig. Men denne gang lykkedes det mig at smutte forbi uheldsstedet og kunne derfor genoptage jagten på Nathan Caratti. På den sidste omgang smuttede jeg forbi ham med 190 km/t med en lille smule nærkontakt, udtaler en tilfreds Alexander.

Lige inden starten på weekendens andet løb regnede det og gjorde det en hel det vanskeligere for kørerne. Der var kun en kører som havde taget chancen ved at skifte til regndæk. Alexander fik en god start og var på 11. pladsen allerede efter de første sving. Han arbejdede sig metodisk op igennem feltet og sluttede på en fantastisk 7. plads.


(Foto: Chris Schotanus)

– Jeg tog ydersporet i starten. Der plejer at være mere bid derude når det er lidt vådt.

Altimens banen tørrede op, gik bilen bedre og bedre. Vi havde et setup som gjorde at jeg kunne forcere op igennem feltet i starten og alligevel have en hurtig bil til afslutningen af løbet. Teamet havde gjort et kanon godt stykke arbejde med bilen. Den har aldrig føltes bedre. Det er ikke tit man tager 8 placeringer i et løb, tilføjer en glad Alexander.


(Foto: Chris Schotanus)

Kim Olsen, teamchef KEO Racing kommenterer:
– Nu kører det bare! Det andet løb var rigtigt sjovt at følge, Alexander gjorde virkeligt alt hvad han kunne for at vise at vi er et team der hører hjemme i eliten. Nu ligger vi på en 9. plads i mesterskabet og moralen er høj til at klare en ny superindsats på Zolder i weekenden 4-5 august.

Henrik Bess

Læs mere om:
 • Alexander Haegermark
 • KEO Racing
 • Assen
 • 22/07/07 - Assen - Formula Renault 2.0 NEC
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her