Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Dansk talent på blot 14 år fik sin EM finale plads

Go Kart 
28/07/07 

Nikolaj Møller Madsen har med stort overblik kæmpet, og fået indfriet sit første delmål, nemlig at kvalificere sig til årets EM finale i junior klassen KF3
 

Med sine kun 14 år, vidste Nikolaj at han kan køre et taktisk fornuftigt racerløb, på trods af uheld og høj varme. Opgaven var klar, Nikolaj skulle kvalificere sig i top 21 for at opnå en af de eftertragtede billetter til finalen.

Allerede til de første træninger, viste Nikolaj stor fart på banen, men da tidtagningen var ovre, måtte teamet konstatere at Nikolaj´s tid som ”kun” var 4/10 langsommere end den hurtige Finne Aaro Vainio og kun rakte til en placering som 26….
Gys hele 5 placeringer fra det magiske 21.

Det nye tekniske reglement er en stor succes, der var hele 50 kørere inden for 1. sekund, med 4 forskellige motor mærker, meget er ændret, med det nye motor koncept.

Det gjaldt ikke alene om at blive på banen, nu skulle der også køres placeringer hjem. Så ro på de mange sure timers træning skal nu komme til fordel, Nikolai skulle på hårdt arbejde uden at der var råd til fejl.
1. kval gav en 15. plads, 2. kval giver endelig lidt luft med en 8. plads. Natten mellem lørdag og søndag bliver lang og svær, inden 3. og sidste kval skulle køres tidligt søndag. Igen for teamet, et chok! Nikolaj bliver kørt af.


En glad Nikolaj har kørt sig frem til en deltagelse i EM finalen.
(Foto: X3m-racing.dk)

Afkørslen falder heldigvis, meget heldig ud for Nikolaj, da en del af de kørere der ligger foran i den samlede stilling ligeledes får problemer, så da resultatet efter de 3 indledende heat kommer, kan teamet ånde lettet op, Nikolaj ligger på en samlet 29. plads, nok til at komme til de 2 afgørende finaler som skaber mulighed for videre deltagelse i EM.

1. finale byder på 15 omgange, med sved og gys.
Nikolaj kommer godt fra start kører perfekt, undgår problemer. Men det er hårdt arbejde, 12 overhalinger som alle skal sidde perfekt, ingen unødige chancer.

Hurtigste tid undervejs og 17 point, Nikolaj imponerer alle og kommer i mål, 8,5 sekund efter den suveræne vinder Michelle Gatting.

Nu er der ét ben i finalen, og med en startplacering som nummer 17, er der måske håb endnu.
Igen kører Nikolaj med stort overblik, kører endnu engang hurtigste tid af alle, ½ sekund hurtigere end de næste. En flot 11 plads, og Nikolaj er nu sikker på deltagelse i årets EM finale.

Nikolajs indsats rakte til en samlet 12. plads, efter den samlede vinder af den Nord Europæiske kvalifikations finale i Genk, Clemente Picariello fra Belgien.

5 Danskere er i klassen KF3 gået videre til EM finalen i Sarno d. 2. september.
Der er god grund til at Nikolaj føler sig klar til finalen, efter at have vendt en skidt start, kørte han sikkert og stærkt frem til 2 gode resultater i de gældende finaler og sikrede derved billetten til Italien i september.
Og med 2 gange hurtigste tid i det stærke felt, er der stor opmærksomhed på den muntre Fynbo.

Møller Madsen Presse

Eurosport
Peter Maaløe

Læs mere om:
  • Michelle Gatting
  • Nicolaj Møller Madsen
  •