Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Casper Elgaard på rekord jagt

CHGP 
26/07/07 

CHGP- i Le Mans Aston Martin i Fælledparken
Har man ikke selv været ved banekanten under årets 24-timers Le Mans og set Casper Elgaard på vej mod tredjepladsen i GT1 klassen, er muligheden der for revanche i weekenden den 4. - 5. august, hvor Copenhagen Historic Grand Prix finder sted i Fælledparken i København.
 

Casper Elgaards 600 hestes Aston Martin DBR9 kommer til København og det bliver den danske standardvognsmester og Le Mans kører selv, der sidder bag rattet i Aston’en, som skal forsøge at sætte banerekorden i klassen for moderne racerbiler.

Det er en ganske speciel ting at få Le Mans raceren til København. Der er nemlig ikke tale om en museums genstand, men en bil, der fortsat benyttes i race og en bil, der stadig udvikles på. Den slags biler værner fabrikkerne naturligvis omkring. På den anden side ved man godt hos Aston Martin, at det er vigtigt for Casper Elgaard og Team Essex, som han til dagligt kører for i DTC, at man er repræsenteret i København. Copenhagen Historic Grand Prix er jo i sig selv en ganske usædvanlig begivenhed, hvis lige kun findes få steder i verden.


Casper Elgaard blev nr. 3 i GT1 klassen i 24-timers Le Mans i denne Aston Martin DBR9. Både den og Elgaard kommer til København og er inviteret til at sætte tiden i klassen for moderne racerbiler.
(Foto: Vivi Siiger)

Naturligvis har den danske ejer af bilen også haft et ord at skulle have sagt. Den tidligere racerkører og nuværende importør af bl.a. Aston Martin, Jaguar og ikke mindst Kia biler, Jac Nellemann, har givet grønt lys for, at bilen kommer til Danmark.

”Præcis den bil, som vi får til Danmark i år, blev nr. 2 i 24-timers Le Mans i 2006 og nr. 3 i år,” fortæller Jac Nellemann. ”Den har desuden vundet Petit Le Mans på Road Atlanta banen i USA.”

Jac Nellemann vil også være til stede i Fælledparken under Grand Prix’et. Han er i sig selv et stykke levende dansk motorsportshistorie, dels på grund af sin fortid som succesrig racerkører i diverse klasser tilbage i 1960’erne og 70’erne, men også fordi han var manden, der introducerede den så populære Formel Ford kategori i Danmark. Det skete for præcis 40 år siden og den første Formel Ford, som Jac Nellemann importerede, var en Lotus.

Copenhagen Historic Grand Prix finder som nævnt sted den 4. og 5. august. Racerbanen vil blive bygget op i dagene op til weekenden, fredag aften afspærres Nørre Allé og lørdag klokken 9 er der adgang for publikum.

Copenhagen Historic Grand Prix

SRP


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Jac Nellemann
  • Fælledparken
  • 05/08/07 - Fælledparken - CHGP
  •