Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Europas Grand Prix eller Tysklands Grand Prix

Formel 1 
28/07/07 

- eller måske noget helt tredje?
Nürburgring vil kæmpe for at de, når de igen i 2009 skal afholde Formel 1 løb, kan kalde det for Tysklands Grand Prix fremfor som det var tilfældet i år, hvor de var tvunget til at kalde det for Europas Grand Prix.
 

Grunden til denne navnekonflikt er at den arrangerende klub på Hochenheim banen - Automobil Club of Germany (AvD) - som Nürburgring nu skiftes med til at afholde Formel 1 løb i Tyskland med, ejer rette til navnet 'Tysklands Grand Prix', og det vil de ikke dele med Nürburgring.

Det betyder i første omgang at når der køres Formel 1 løb i Tyskland til næste år, så hedder løbet Tysklands Grand Prix, fordi det er Automobil Club of Germany der skal afholde løbet på Hockenheim.

Så langt så godt, men problemerne opstår i 2009 når det igen er Nürburgring der skal afholde løbet, for der kan der heller ikke længere få lov til at benytte navnet Europas Grand Prix.
Fra og med 2008 er den spanske kystby Valencia kommet med på Formel 1 kalenderen, og de er blevet tildelt navnet Europas Grand Prix til deres gadeløbet i byens havnekvarter.

Dermed står Nürburgring med det problem, at de har et Formel 1 løb i 2009, men de har ikke noget 'godt' navn til det!


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Hockenheim
  • Nürburgring
  •