Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Magny-Cours overlever

Formel 1 
30/07/07 

- på Formel 1 kalenderen
Allerede tidligt i år kom det frem, at dette års Franske Grand Prix ville blive det sidste Formel 1 løb på Magny-Cours banen, men nu er der en redning for banen forude.
 

Planerne om at droppe Magny-Cours fra Formel 1 kalenderen skyldes primært at infrastrukturen omkring banen er tæt på ikke eksisterende, der er ikke ret gode tilkørselsforhold, den ligger midt i 'no where' og der mangler både hoteller, restaurenter og andre faciliteter i nærområdet der kan tiltrække publikum.
Samtidig trænger banen, og dens faciliteter, også til en opgradering.

Som alternativ til Magny-Cours var Bernie Ecclestone langt fremme i forhandlingerne med Euro Disney ved Paris, om at afholde løbet der, men de planer er nu skrinlagt igen, det blev vist for dyrt!

Med planerne om et løb nær Paris ude af billedet, kom Magny-Cours igen ind i varmen, trods de tidligere 'klage-punkter', det forlyder at Bernie Ecclestone ved et møde med den franske permierminister Francois Fillon og ministeren for Sunhed, Ungdom og Sport Roselyne Bachelot, har lovet dem en to-årig kontrakt til at afvikle Frankrigs Grand Prix på Magny-Cours banen.

Udover at Magny-Cours nu er sikret deres Formel 1 løb frem til og med 2009, blev Frankrig også lovet en option på yderligere to år, hvis de til den tid kan finde et bedre egenet sted at afvikle Frankrigs Grand Prix.

Det er nok en medvirkende årsag til denne løsning, at den nye franske permierminister Francois Fillon er en stor motorsportstilhænger der tidligere har deltaget i såkaldet gentlemen-race, ligesom han er medlem af ACO (Automobile Club de l'Ouest) der står bag blandt andet Le Mans 24-timer løbet.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Magny-Cours
  •