Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Formel 1 test - tirsdag

Formel 1 
25/07/07 

Dårlig nok hjemkommet fra sidste weekends Europæriske Grand Prix på Nürburgring, startede Formel 1 kørerne igår op på deres testprogram, og det endda på to baner.
 

Mugello

To teams havde valgt at teste på Mugello banen i Italien, det var Ferrari og Toro Rosso, her var det noget overraskende Vitantonio Liuzzi fra Toro Rosso teamet der satte den hurtigste tid, han var over et halvt sekund hurtigere end Ferrari's testkører Luca Badoer.
Det hører dog med til sandheden at Ferrari teamet brugte dagen til at teste et nye elektronisk system, som er udviklet med henblik på 2008 specifikationerne.


Vitantonio Liuzzi fra Toro Rosso teamet satte hurtigste tid på Mugello i går.
(Foto: GEPA Pictures)

Vitantonio Liuzzi og Toro Rosso teamet testede nye aerodynamiske tiltag, med henblik på det kommende Grand Prix i Ungarn.

Tirsdagens tider på Mugello:

Plac.KørerTeamTidOmg.
1Vitantonio LiuzziToro Rosso1:24,20380
2Luca BadoerFerrari1:24,63350

Testkørslerne på Mugello fortsætter onsdag og torsdag.

Jerez

Testkørerne på arbejde
Syv teams havde fundet vej til Circuito de Jerez, Jerez de la Frontera i Spanien, hvor forholdene stod i skarp kontrast til sidste weekend på Nürburgring. På Jerez var det varmt og solrigt, med temperature et godt stykke op i 30'erne!

Det generelle mønster under tirsdagens test var at der blev afprøvet nye aerodynamiske dele om formiddagen, mens eftermiddagen blev brugt som forberedelse til 2008 sæsonen, hvor kørerne blandt andet kørte uden 'traction control'.

Flittigste tester var Williams testkøreren Kazuki Nakajima, der nåede op på 104 omgange på den 4423 meter lange spanske bane, mens det var McLaren testkøreren Pedro de la Rosa der satte dagens hurtigste tid.
Det var ikke kun Williams og McLaren der stillede med deres testkørere, frem for deres faste kørere, det galdt samtlige 7 teams.

Red Bull teamets faste testkører Michael Ammermuller døjer i øjeblikket med en håndledsskade, så han blev erstattet af Sebastien Buemi, som hermed fik sin Formel 1 debut, bortset fra lidt 'straight line' test tidligere.
Sebastien Buemi klarede opgaven med også at dreje med en Formel 1 racer så godt, at han nåede at køre 78 omgange, hvilket er mere end nok til at sikre ham den 'Superlicens' der er nødvendig for også at kunne deltage i Formel 1 løb.


Sebastien Buemi havde i går skiftet denne Formel 3 racer ud med en Red Bull Formel 1 racer.
(Foto: F3 Euroseries)

Tirsdagens tider på Jerez:

Plac.KørerTeamTidOmg.
1Pedro de la RosaMcLaren1:20,11171
2Franck MontagnyToyota1:21,13673
3Kazuki NakajimaWilliams1:21,424104
4James RossiterSuper Aguri1:21,68292
5Christian KlienHonda1:22,03570
6Nelson Piquet Jr.Renault1:22,53768
7Sebastien BuemiRed Bull1:22,56578

Testkørslerne på Jerez fortsætter i dag.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Pedro de la Rosa
  • Sébastien Buemi
  • McLaren Formula 1
  • Red Bull Racing
  • Jerez
  • Mugello
  •