Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Rally

Skidt og kanel i Baden-Wüerttemberg

Rally 
25/07/07 

2 x Subaru i afdeling af DRS ved Rally Baden-Wüerttemberg i Tyskland
Weekendens tur til DRS afdelingen i Rallye Baden-Wuerttemberg i Tyskland blev en blandet fornøjelse for Subaru Rally Team DK.
 

Christian Jensen og Søren Tøndborg derimod havde et fantastik rally, hvor de førte gruppe N klassen fra start til slut på de 10 prøver løbet bestod af. En klassesejr i gruppe N og en generel placering som nr. 6. De nærmeste konkurrenter to andre Subaru Imprezaer var over et halvt og et helt minut langsommere end Christian og Søren.


(Foto: Subaru Rally Team DK)

Karl-Åge Jensen og Hans Marx måtte desværre udgå fra førerpositionen efter prøve 4 i løbet med en defekt sensor til gearkassen.

Karl-Åge Jensen og Hans Marx havde efter en rolig start et spin på prøve 2 og lige før starten på prøve 3 observeres det at venstre baghjul havde en sive-punktering, men der var ikke tid til hjulskifte. Prøve 4 kører perfekt med 13 sekunders gevinst til Uwe Nittel, den mange årige vm kører for bl.a. Mitsubishi, som er lokal kører fra området og den helt store helt i løbet.
Flere gange under transportsektionen mellem prøverne har gearkassen også i dette løb opført sig mærkelig, den låser og Subaruen kan ikke køre videre. Karl-Åge fortæller:
”På et tidspunkt hvor der skal geares ned skifter den fra 5. til 3. og derfra i bakgear. Det gav et kæmpe skrald og lød ikke godt efterfølgende, men vi forsøgte at gennemføre, men midt på prøve 5 melder den fejl og igen har den kokset i gearene, så der nu ingen var. Efter ca. 15. minutter var de der så pludselig igen. Alt tydede på, at nogle sensorer har været årsagen denne gang og for 3. gang skal gearkassen tilbage til Prodrive i England.

Noget kunne tyde på, at vi har fået en af de gearkasser de slåsede med i tv udsendelsen på Discovery, var en utilfreds Karl-Åges ræsonnement efter exiten.

Holdet har vist hurtigste tider, men er nu udgået i de to første løb og så er DRS vinderchancen borte og hvad der skal ske i efteråret er uvist lige nu.

Klik ind på Race-Media.dk's download af videoklip.
Christian og Søren brugte løbet som et trænings løb, for at holde sig i gang i den lange pause mellem DM løbene.

”Og trænet blev der udtaler Christian. Vi forsøgte at bremse senere og senere, hvilket dog til sidst gav en lille snurretur, som dog blev reddet med håndbremsen”

Serviceteamet gjorde et kæmpe arbejde, da de både klarede transporten frem og tilbage med Subaruen og de sørgede selv for at få Subaruen gennem teknisk- og licenskontrol. ”Vi havde det som blommen i et æg fortæller Søren Tøndborg, for Christian og jeg skulle bare møde op og køre.

Nu skal teamet til at gøre klar til næste løb om knap 3 uger, når det går løs ved året største publikumsarrangement ved Rallyshowet i Fårvang fredag den 10. august 2007.

Subaru Rally Team DK
Jane Juul Sørensen


Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Karl-Åge Jensen
 • Subaru Rally Team DK
 • Tyskland
 •  
   

  Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS