Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Polo Cup

To danskere gæsteoptræder

Polo Cup 
25/07/07 

- i tysk Volkswagen Polo Cup
Jacob Ludvigsen og Jørn Vestergaard kører i weekenden på Zandvoort.
Det er ikke kun i Danmark, at der køres mærkeklasser med Volkswagens biler. I Sydafrika og Japan har man sin egen klasse for Volkswagen Golf GTI-modeller, mens man i både Tyrkiet og Tyskland kører klasser, der er meget tilsvarende den Volkswagen Polo Cup, som i år har set dagens lys herhjemme.
 

Netop de mange Volkswagen-mærkeklasser på tværs af lande og kontinenter giver god mulighed for at sende nogle af de bedste kørere fra et mesterskab på udvekslingsophold i andre løbsserier. Tidligere har deltagere fra den tyske Volkswagen Polo Cup været på gæstevisitter i såvel Sydafrika og Japan, og nu er det to af de bedste kørere fra den danske Volkswagen Polo Cup, som skal i international konkurrence.

Det er de to kørere, som aktuelt indtager første- og andenpladsen i den samlede stilling, Jacob Ludvigsen, Århus, og Jørn Vestergaard, Esbjerg, der i den kommende weekend skal i aktion. Det sker på den legendariske hollandske racerbane Zandvoort ved nordsøkysten, hvor de skal deltage i femte afdeling af den tyske serie, som køres i forbindelse med den kendte DTM-serie.
”Det er et spørgsmål om at gøre det så godt som overhovedet muligt på en ny bane,” siger Jacob Ludvigsen, der fører den hjemlige løbsserie. ”Målet er selvfølgelig at vinde, for man deltager jo ikke i noget, hvis ikke man vil forsøge at vinde, men lad os nu se. Jeg har jo ikke kørt på Zandvoort før.”


Jørn Vestergaard og Jacob Ludvigsen lå i front, da den seneste afdeling af den danske Volkswagen Polo Cup blev kørt på Padborg Park. Nu skal de prøve kræfter med den hollandske Zandvoort-bane.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Også for Jørn Vestergaard bliver der tale om en helt ny oplevelse.
”Det er en stor udfordring, for det er første gang, at jeg skal ud at køre i udlandet, når vi lige ser bort fra de danske mesterskabsløb, som er blevet kørt i f.eks. Sverige,” siger vestjyden. ”Jeg har aldrig kørt på banen, så jeg håber, at jeg vil kunne gøre en god figur dernede.”

Udover de to danske gæstekørere tæller den tyske Volkswagen Polo Cup 24 faste deltagere. Hovedparten af disse kommer fra Tyskland, men herudover tæller deltagerlisten også kørere fra Norge, Sverige, Holland, Østrig og Sydafrika.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob T. Ludvigsen
  • Jørn Vestergaard
  • Zandvoort
  •