Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

MotoGP i Indianapolis

Moto GP 
20/07/07 

- men først om et år
MotoGP i Indianapolis. Det er ugens nyhed, men det bliver først til næste år. På søndag køres det amerikanske Grand Prix – 11. afdeling af MotoGP verdensmesterskabet - nemlig på Laguna Seca racerbanen i Californien.
 

Men det er tankevækkende, at samtidig med at Formel 1 og den berømte Indianapolis racerbane ikke trives, indgås der kontrakt mellem arrangørerne af MotoGP VM og Indy-banen.

Det sker i en tid, hvor tilskuertallet i MotoGP er for stadig opadgående og det er slet ikke umuligt, at MotoGP vil kunne opnå den succes i Indianapolis, som Formel 1 ikke formåede. I Formel 1 er alting særdeles lukket, publikum har ikke adgang til kørere og teams. Det er anderledes i MotoGP og det passer bedre til amerikansk temperament.

På søndag finder Grand Prix’et sted tusindevis af kilometer fra Indianapolis. Laguna Seca banen er bl.a. kendt for den enestående proptrækker chicane, som i bogstaveligste forstand trækker det bedste ud af kørerne. Det stiller krav om et unikt banekendskab, hvis man skal klare sig godt – hvad den regerende verdensmester, Nicky Hayden, har dokumenteret. Han er amerikaner – og han har vundet på banen de to gange, hvor man har afviklet Grand Prix’et dér. Han er selvsagt også favorit i år.

En af de få ikke-amerikaner, der i fjor kunne håndtere Laguna Seca, var den 7-dobbelte verdensmester, Valentino Rossi, der kører Fiat Yamaha. I fjor fik han imidlertid problemer med både motor og dæk – og sluttede løbet på 9.pladsen. Hans team kammerat, Colin Edwards, blev nr. 2 året forinden, så Fiat Yamaha teamet står stærkt i USA.


Amerikaneren Colin Edwards på Fiat Yamaha er på hjemmebane på søndag i USA’s Grand Prix. Han kommer frisk fra en 4.plads i Tyskland foran bl.a. Marco Melandri og den VM-førende Casey Stoner (billedet) og blev nr. 2 i USA for to år siden.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Det samme gør Hayden som nævnt og hans team kammerat hos Repsol Honda, Dani Pedrosa, vandt i søndags på Sachsenring. Pedrosa blev endvidere nr. 2 i USA sidste år efter Rossis uheld og han er garant for endnu en god præstation på søndag.

Sidst men ikke mindst har australieren Casey Stoner stormet frem i år til en VM-føring på 32 points. Hvordan han klarer Laguna Seca får vi den første indikation af, når der køres kvalifikationskørsler lørdag aften (pga. tidsforskellen). Siden køres løbet søndag aften – og vil man følge det, skal man blot tune ind på Eurosport, der transmitterer både kvalifikation og løb ”live” fra USA.

VM-stillingen forud for Grand Prix’et:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 196 pts.
2. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 164 pts.
3. Dani Pedrosa (SPA), Honda, 144 pts.

Klasserne for 250 og 125 ccm motorcykler indgår ikke i USA’s Grand Prix

Eurosport transmitterer fra MotoGP VM:

Lørdag den 21. juli:
22:45-24:00: Kvalifikation MotoGP

Søndag den 22. juli:
22:45-24:00: Løb MotoGP

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Laguna Seca
  •