Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

Le Mans vs Formel 1 vs Champ Car vs VM Rally

Race of
Champions 

19/07/07 

Race of ChampionsMestrene mødes i Race of Champions til december
Race of Champions flytter i år fra Frankrig til England, nærmere bestemt fra Stade de France til Wembley Stadium, hvor fire af de største inden for motorsporten er blandt deltagerne:
Tom Kristensen, Michael Schumacher, Sebastien Bourdais og Sebastien Loeb.
 

Med 7 Le Mans sejre er Tom Kristensen ubestridt den mest vindende kører på Le Mans, og dermed selvskrevet til at deltage i Race of Champions igen.
Tom Kristensen får følgeskab af sin kollega i Audi's DTM team, svenskeren Mattias Ekström, de to vandt Nations Cup i 2005.

Tyske Michael Schumacher er tit blevet udråbt til den største Formel 1 kører gennem tiderne, hvilket vel også er meget fair med tanke på hans 69 pole positions, 91 sejre samt ikke mindre end 7 verdensmesterskaber, ingen anden kører har opnået mere inden for Formel 1 sporten.
Michael Schumacher har tidligere deltaget i Race of Champions, det var tilbage i 2004 hvor han sluttede på 2. pladsen, kun slået af den unge finne Heikki Kovalainen i finalen. Schumacher er tilbage igen i år, og det skal blive stort at se ham mod Tom Kristensen.

Champ Car World Series mesteren Sebastien Bourdais fra Frankrig har tre gange tidligere deltaget i Race of Champions, og 2007 bliver ingen undtagelse.

Den flerdobbelte World Rally Championship kører Sebastien Loeb, har også stået øverst på podiet i Race of Champions, han er selvfølgelig med igen i år.
Det var ligeledes Loeb der slog Tom Kristensen i finalen i det individuelle mesterskab sidste år, så der er nok noget der som danskeren skal have 'hævnet'.

Udover disse topkørere kommer der selvfølgelig mange flere deltagere til Race of Champions 2007, nogle af de øvrige på deltagerlisten er:
Jenson Button (Formel 1)
David Coulthard (Formel 1)
Andy Priaulx (WTCC)
Colin McRae (WRC)
Da dette års Race of Champions afholdes på engelsk grund, så tales der også om at den nye Formel 1 komet englænderen Lewis Hamilton kommer.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Michael Schumacher
  • Tom Kristensen
  •