Formel Renault

3. afdeling af Formula Renault 2.0 NEC

18/07/07

Formel RenaultEfter det nys overståede arrangement på Motorsport Arena Oschersleben hvor det Nordeuropæiske Formel Renault mesterskab kunne opleves sammen med det prestigefyldte FIA GT Championship, er teams og kørere draget videre til Assen banen i Holland.

Den berømte "TT Circuit" i Assen er kendt for at lægge asfalt til bl.a. den hollandske afdeling af Motorcycle World Championship og nu kan både den tyske ADAC Hansa Pokal, med spidsen kørere fra den tyske elite, samt Formula Renault NEC 2.0 opleves i weekenden og da det muligvis er det største felt samt den eneste løbserie med enkeltsæde racere, vil det utvivlsomt blive det helt store tilløbsstykke.

Siden 1925 har "TT Circuit" i Assen været brugt til bl.a den verdensberømte "Dutch TT" samt afdelinger af Superbike World Championship. Der er blevet lagt en masse arbejde i at holde banen i topform og ajourføre den med nutidens højes sikkerhedstandarder indenfor race på både 2 og 4 hjul. Et stort og suverænt pit område, VIP lounges og et top moderne mediecenter gør sit til at dække både kørerenes og publikums fornødenheder, har gjort sit til at banen er i verdensklasse.

Det store Formula Renault felt på Zaandvoort.
(Foto: Chris Schotanus)

Først og fremmest er "TT Circuit" en "kørernes bane" med nogle ganske udfordrende sving og masser af muligheder for at overhale. Traditionelt set er det overvejende en motorcykelbane, men der har også været mange bil løb såsom den tyske Super Touring Trophy, Formel 3 og utallige mærke-klasse løb.
Men det mest prestigefyldte løb bliver helt afgjort den kommende afdeling af den amerikanske Champ Car Worlds Series der skal afvikles her i Assen den 2. september.
Som en lille appetitvækker til et så stort event vil weekendens dobbeltafdeling af Formula Renault NEC 2.0 helt bestemt blive et par spændende og actionprægede racerløb.

Den tyske kører Frank Kechele fra Motopark Academy fører serien nu hvor der er kørt 4 ud af ialt 16 løb. Efter hans 2 sejre i sæsonens åbningsløb på Zaandvoort og endnu en sejr samt en 2. plads på Oschersleben har han distanceret sig med 33 point til 2. pladsen der er besat af hans landsmand, Tobias Hegewald fra Motorsport Arena, fulgt af finnen Valtteri Bottas på 3. pladsen og på 4. pladsen deler vores danske kører Steffen Møller pladsen med hollænderen Nicky Catsburg. Svenske Alexander Haegermark, fra det danske team KEO Racing, ligger på 14. pladsen efter sin uheldsramte weekend på Oschersleben.

Den kommende weekends første Formula Renault NEC 2.0 finale løb starter lørdag d. 21. juli kl. 17:45 og andet finale løb er sat til at starte 22. juli kl. 11:25. Begge løb forventes at vare ca. 25 minutter.