Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom og Ekström fester videre

DTM 
15/07/07 

DTMDe to Audi-kørere Tom Kristensen og Mattias Ekström får skålet en del med hinanden i denne tid. For en uge siden fejrede de Kristensens 40 års fødselsdag i Hobro, og i dag besatte de den forreste række i DTM-kvalifikation på Mugello med svenskeren på pole.
 

”Det var en god kvalifikation på en bane, der er meget krævende med mange typer sving og store niveauforskelle. Jeg var endda nødt til at holde lidt igen for ikke at ødelægge Mattias’ dag,” skæmtede Kristensen med hentydning til, at Ekström fylder 29 år netop i dag.


Det bliver rent skandinavisk, når starten går til søndagens DTM-afdeling på Mugello-banen. Ekström er på pole foran Tom K.
(Foto: Audi)

Dagens resultat og fødselsdag udløser formentlig endnu en skål mellem de to skandinaver, der ud over egen succes kan glæde sig over, at ærkerivalerne fra Mercedes havde en meget svær kvalifikation. Først på sjettepladsen kom den hurtigste Mercedes-kører, Bruno Spengler, mens mesterskabets førende kører, Bernd Schneider, kun formåede at køre en 11.-plads hjem.


Tom Kristensen og Audi holdt rivalerne fra Mercedes bekvemt på afstand i DTM-kvalifikationen på Mugello. Danskeren skal starte søndagens løb fra position 2 efter team-kollegaen Mattias Ekström

”Vores Audi-biler har tydeligvis været hurtigere over en enkelt omgang på Mugello, men søndagens løb bliver ingen walk-over. Der er varmt hernede i Italien, netop nu er asfalttemperaturen 57 grader, og i bilen er der 60 grader. Vi skal heldigvis køre senere end normalt i morgen, nemlig kl. 17.30. Forhåbentlig betyder det, at der ikke bliver helt så varmt, men den rigtige opsætning bliver afgørende for at bevare holdbarheden i dækkene,” sagde Tom Kristensen.

Selv regner danskeren ikke med sejr i morgen. Efter en pause på fire løb som følge af det alvorlige crash på Hockenheim i april har Kristensen sæsonen ud lovet at give sin fulde støtte til holdkammeraterne Mattias Ekström og Martin Tomczyk, der ligger på henholdsvis anden- og tredjepladsen i mesterskabet. Dermed peger alt på, at Tom Kristensen lader de to køre i front, hvorpå hans rolle i morgen bliver at skærme af for konkurrenterne bagfra.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om DTM løbet på Mugello.
Læs mere om:
  • Mattias Ekström
  • Tom Kristensen
  • 15/07/07 - Mugello - DTM
  •