Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Formel 1 siger farvel til Indianapolis

Formel 1 
13/07/07 

Intet løb i USA i '08
Rygterne har svirret, men nu står det fast – Formel 1 kommer ikke til Indianapolis i 2008. Efter længere tids forhandling har banen opgivet at nå til enighed med den almægtige Bernie Ecclestone. Og selvom der åbnet en kattelem for at løbet muligvis vender tilbage i 2009, så er det dog klart at fronterne står et stykke fra hinanden.
 

Allerede for et stykke tid siden varmede den aldrende Ecclestone op til bruddet med udtalelser om at man skulle spørge sig selv, hvorvidt Formel 1 havde brug for USA. At dømme efter de umiddelbare reaktioner fra bland andet McLaren, hvor de beklager afgørelsen, er der noget der kunne tyde på at i al fald sponsorerne egentlig følte de havde brug for USA.

Tony George fra Indianapolis Motor Speedway har et lidt andert perspektiv på tingene, end Bernie Ecclestone. Set fra hans side er det mere et spørgsmål om at Formel 1 skal være parate til USA, og til at Formel 1 der, ikke er verdens største sport, ikke engang den største motorsport.

Fra flere kanter har der været gættet på at problemet er penge. At få Formel 1 til at lægge ruten forbi ens bane, er ikke en billig fornøjelse. Banerne betaler et skyhøjt gebyr, ligesom de fraskriver sig retten til både reklamer og tv-indtægter – alt dette tilfalder Bernie og Formel 1.

Tony George medgiver at pengene er en faktor, men det er ikke den eneste faktor. Nøglen til fremtidig succes ligger efter Georges mening i at Formel 1 erkender at USA er et anderledes markede end de andre markeder.

Forløbig er der tale om at der ikke bliver noget løb næste år, fremtiden er stadig åben. Samtidig bliver der snakket om at kører et løb i Las Vegas (bare ikke på den samme pinlighed som i 1981 og 1982).

Læs også:
Den amerikanske forbindelse

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Indianapolis Motor Speedway
  •