Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault

Flot kørsel og uheld for Johan Jokinen

Formel Renault 
13/07/07 

Formel Renault- i hans debut i Formel Renault 2.0 i Oschersleben
Johan Jokinen testede sidst en FR 2.0 i Anderstorp i april, men den lange pause var ingen hæmsko for det kun 17-årige stortalent i Northern European Cup i Oschersleben i weekenden.
 

Johan Jokinen kørte meget stærkt fra første træning, og lå fra starten i midterfeltet blandt de bedste kørere i klassen i Europa. Feltet bestod af 30 kørere, og i tidtagningen om fredagen endte Johan på henholdsvis 15. og 11. plads – det bedste resultat nogensinde for en dansk debutant i et europæisk løb i FR 2.0.


Johan Jokinen i sin Formel Renault 2.0 i Oschersleben.
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Det første løb om lørdagen blev ødelagt fra starten, da flere kørere havde misforstået en noget afvigende startprocedure – Johan var desværre blandt dem. Flere kørere kom ud af hullerne 1-1,5 sek. forsinket, og ved den dårlige start mistede Johan 10 pladser. I sin frustration startede han en hektisk opfølgning af de forankørende og var blandt de hurtigste i feltet indtil han ramte en kerb for tidligt og fløj i autoværnet med 180 km/t. Ingen personskader, men en meget skuffet debutant, som havde farten til det hele.

Johan havde selv følgende kommentar efter løbet: ”Naturligvis er det rigtig ærgerligt, hvad der skete, men eftersom jeg stadig er i en udviklingsfase, var det måske det bedste tidspunkt, det kunne ske på – det er en del af uddannelsen, og man lærer af sine fejl.”

Efter en meget flot arbejdsindsats af Johans mekanikere Morten D. Jensen og Steffen M. Pedersen kunne Johan stille op til det 2. løb om søndagen med en fuldt kampdygtig racer.


Efter en flot start ligger Johan i sin sølvfarvede racer (88) lige bag førerfeltet.
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

I det andet løb skulle der findes et plaster på såret efter lørdagens skuffelse, og Johan kom meget fint fra starten, men havde kraftig understyring i de første sving og mistede to pladser. Bilen stabiliserede sig dog hurtigt og Johan begyndte at indhente førerfeltet - indtil han på 4. omgang, i et forsøg på at undgå et sammenstød mellem tre biler foran, bliver nødt til at bremse og bliver ramt kraftigt bagfra. Med en klemt udstødning og sammenklappet katalysator forsvinder farten fra bilen, og resten af løbet bliver ren søndagsbilisme for en meget skuffet debutant.

Alt i alt fik den yngste kører i feltet i høj grad vist, at han trods få kilometer i klassen allerede nu kan blande sig i topstriden, og trods uheld i selve racet førte weekenden nogle overraskende tilbud fra et par andre teams med sig. Men Johan føler sig godt tilpas hos KEO Racing, som på en helt enestående måde har taget vare på sin unge kører, og stillet en bil til rådighed, som kunne matche stort set alle. KEO Racing har virkelig vist en evne til at vokse med opgaverne, og Johan glæder sig til sit næste løb på Nürburgring i slutningen af august i de trygge og sagkyndige omgivelser.

Før det næste løb i FR 2.0 skal Johan fortsætte sin kamp om DM i Formel Ford på Padborg Park den 18.-19. august.

JJRacing


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • KEO Racing
  • Oschersleben
  • 08/07/07 - Oschersleben - Formula Renault 2.0 NEC
  •