Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

DM3 begynder at tage form

DM Rally 
13/07/07 

DM3, der skal afvikles lørdag den 15. september, er nu kommet en hel del længere siden arbejdet blev påbegyndt omkring 1. oktober sidste år.
 

Først og fremmest er der brugt megen tid på at indhente lodsejertilladelser, ca. 400 tilladelser blev det til. Det blev nødvendigt med en lille ændring i den oprindelige plan, og Arne Pagh justerede hurtigt de ting han allerede havde lavet.

Arne Pagh har lagt et kæmpe stort stykke arbejde i at lave en god kørerute til dette løb. Vi er meget imponeret over det materiale han har udarbejdet. Det var politi og vejvirksomhed bestemt også; de var ikke i tvivl om at de ville give tilladelse til løbet, da de modtog en fin mappe med dette super materiale sammen med ansøgningen.


(Foto: Bornholms Motorsport)

Bornholm har haft besøg af Curt Clausen, der har kørt hele ruten igennem for at lave en sikkerhedsplan. Så nu der ingen der er i tvivl om, hvor prøvemandskabet skal være placeret, hvor der skal sættes afskærmning op, hvor der skal være chikaner mm. Alt for at løbet bliver sikkert både for kørere, publikum og lodsejere.

Løbet bliver i alt på 338 km, hvoraf de 137 km er hastighedsprøver. Der bliver 6 forskellige prøver, der hver skal køres 2 gange. Der er 4 rundbaner, mens de 2 prøver er gennemgående prøver.

Der er via et samarbejde med Bornholmstrafikken sørget for en speciel rally-færge, der sejler fra Ystad til Rønne med ankomst fredag kl. 13.45. Fra kl. 13.30 er der mulighed for at køre prøverne igennem og lave noter indtil kl. 20.00. Alle rallybilerne skal gennem en teknisk kontrol, hvor man kontrollerer at sikkerheden er i orden, og det sker fredag aften fra kl. 19.00 til 22.00 hos Applus+ Bilsyn i Rønne. Her vil der også være licenskontrol for dem, som ikke var til licenskontrol på færgen til Bornholm.

Man forventer at 1. bil starter kl. 9 fra Laksetorvet i Rønne. Sidste bil er i mål på Almegårds Kaserne ca. kl. 19.15. Almegårds Kaserne fungerer som rallycentrum hele lørdagen.

Det vil sige at det er her rallybilerne må lave service og holder pauser imellem etaperne. Det er også her man kan følge med i tiderne og det er her der skal være præmieoverrækkelse lørdag aften.

Vi håber at rigtig mange rallykørere bakker op om vores arrangement og tager turen til Bornholm for at køre dette løb med prøver som ingen jo har haft mulighed for at køre før. Mange har allerede tilkendegivet at de kommer, men vi håber selvfølgelig at se alle. Vi opfordrer alle der skal til Bornholm til snarest at booke både færge og overnatning.

Vi er glade for den opbakning vi allerede har fået rundt omkring via DASU og her på øen, og håber at rigtig mange bornholmerne vil benytte sig at muligheden for at se alle bilerne i aktion på dagen. Og der er noget for enhver smag; helt fra historiske rallybiler fra 1970’erne til nye top-tunede fabriksbyggede rallybiler.

Bornholms Motorsport
Heidi Andersen


Læs mere om:
  • Bornholm
  • 15/09/07 - Bornholm - DM Rally
  •