Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Formel Ford

Fødselsdag på superhurtig TT-bane

Int. FF 
12/07/07 

I motorcykel-kredse rangerer TT Circuit Assen i Holland fuldt på højde med de legendariske motorbaner til fire hjul: Le Mans (F) og Spa Francorchamps (B).
 

Lige siden 1925 har publikum med benzin i blodet derfor valfartet til rundbanen på den inddæmmede havbund i det nordlige Holland.

Som en helt speciel fødselsdagsgave fik Formel Ford-rookien Nils K. Vestergaard fra Fyn mulighed for at debutere på den superhurtige rundbane i FFB - Formula Ford Benelux-mesterskabet 2007:
- TT betyder Tourist Trophy, idet TT Circuit Assen oprindelig foregik på en 28 km. lang rundbane på offentlig vej. Siden hen er banens layout skrumpet ind flere gange, men består nu af 4.555 m. spektakulære højfartskurver, som primært er anlagt på motorcyklernes præmisser. Alligevel vokser interessen for at afvikle firehjulet motorløb på banen, fordi bl.a. bredden er blevet udvidet til mindst 10 meter overalt samt de suveræne pit-faciliteter.


Racingteam Vestergaard aftaler de sidste detaljer inden racet på TT Circuit Assen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Racingteam Vestergaard har virkelig fået smag for banerace i højfart, og TT Circuit Essen levede op til dette med en gennemsnitshastighed på 160 km/t:
- Jeg gav konkurrenterne virkelig noget at tænke over med en kvalifikation i første FFB-heat som sekser. Allerede i min fjerde løbsweekend efter starten som ægte rookie har jeg derfor bidt mig fast i midten af feltet for 3. generations formel-racere.


Nils K. Vestergaard har vist en flot formfremgang i FFB-serien.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Fynboen har desuden en uvurderlig force som hurtig starter, og i startfasen var Nils K. Vestergaard oppe som treer. En konkurrent ydede dog en speciel fødselsdagsgave ved at puffe den danske rookie ud i botanikken.

- Racerens indbyggede batteri indeholder af vægtmæssige årsager ikke overvældende med power, forklarer far og teamchef Gert Vestergaard. - Sønnike var derfor desværre forhindret i at genoptage forfølgelsen på konkurrenterne, fordi starteren ikke kunne rotere den hedvarme motor i gang.

- Set i bakspejlets kloge flash back diskuteres oplevelser/beslutninger som racer-chauffør frem og tilbage til hudløshed, supplerer Nils K. Vestergaard.

- Først og fremmest afskyr jeg at køre pligt-motorløb, men samtidig er det uhyre svært at overhale på en hurtig og forholdsvis køreteknisk ukompliceret motorbane. Jeg valgte derfor at give en understregning/markering af, at man i FFB 2007-serien også skal regne med fynboen fra Danmark.


Som en lille fejl var Nils K. Vestergaard indledningsvis nævnt som svensker i FFB-serien, men konkurrenterne har nu fået fynboen ind på landkortet.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Til efteråret påbegynder Nils K. Vestergaard en 5 år lang uddannelse som racing engineer ved Oxford Universitetet i England. Han kan derfor i fremtiden forudse at sammenkæde fritidsinteresse og job. Herudover er Formel Ford-raceren en unik mulighed for at teste de fysiske grundregler i praksis.

Som et ekstra klap på skulderen fik den fynske rookie tildelt et legat ved uddelingen af svendebreve på Odense Rådhus. Dette skete in absentia, idet Racingteam Vestergaard var vej på vej til en afdeling FFB-serien 2007 i Belgien/Holland.

- I det andet FFB-heat på TT Circuit Essen skulle jeg starte nier på gridden, hvilket havde baggrund i min andenhurtigste omgangstid under kvalifikationen. Her kom der en naturlig psykisk reaktion, som jeg ikke var rutineret nok til at overvinde. For at forcere frem i racet bremsede jeg nogle gange lidt senere, og dette blev naturligvis straffet af de fysiske love.


Nils K. Vestergaard har vist gode takter som hurtig starter i FFB-heatene.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Efter den første botaniktur kom den fynske rookie videre i racet, men bakgearet gjorde knuder efter den anden udbremsning. Nils K. Vestergaard valgte derfor at kaste konkurrence-håndklædet i TT Circuit Essen. En ny debut venter forude for Racingteam Vestergaard, idet Formel 1-banen Zolder (B) skal erobres for første gang.

Racingteam Vestergaard

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Assen
  •