Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault

Alexander Haegermark bedste svensker

Formel Renault 
11/07/07 

Formel Renault- på Oschersleben
Alexander Haegermark nærmer sig toppen i den hårde konkurrence i den Nordeuropæiske Formel Renault-serie. I weekendens løb på den tyske Oschersleben blev det til en fin 9. plads i det første løb.
 

Desværre for Alexander Haegermark brast forhåbningerne om en ny top-10 placering om søndagen, Alexander blev indblandet i et uheld og måtte udgå - Da lå han på 11. pladsen i det 30 mand stærke felt.


En flot 9. plads i lørdagens løb.
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Løbet beskrives som det hårdeste i seriens historie. Fire hurtige kørere fra den engelske serie var på gæstevisit og gjorde det en del sværere for resten af deltagerne.

- Det er sjovt at serien kan lokke Europas bedste kørere til. Det er rigtigt godt og kan vi, som det lille team med de små resourcer være med i kampens hede med dem er jeg ganske tilfreds, siger Alexander.

Fredagens kvalifikation blev ikke helt som Alexander havde håbet på. Resultatet blev til en startplacering på 11. pladsen i lørdagens løb og 14. pladsen i søndagens feature race. Afstanden op til hurtigeste kører var blot 0,8 sekunder.
- Jeg ville lidt for meget under den frie træning og havde 2 afkørsler. Det medførte at jeg mistede værdifuld tid på banen til at finde det bedste setup inden kvalifikationen, kommenterer Alexander.

I det første løb lavede Alexander årets bedste resultat. Han kørte sig to pladser frem og havde omgangstider som blot var 0,5 sekunder fra vinderens. Da halvdelen af løbet var kørt så det ud til at Alexander kunne nå at score 8. pladsen for næsen af sidste års hårdeste konkurrent, vores danske kører Steffen Møller fra Team Århus Racing. Det lykkedes ikke og Alexander måtte holde sig på en 9. plads.

- Det var skønt at vi er på rette spor. Starten var god og jeg kørte faktisk fra karting-verdensmesteren Oliver Oakes i Red Bull. Steffen blev det næste mål men desværre blev dækkene for varme hen imod slutningen og jeg afpassede kørslen for at spare på dækkene til det næste løb, siger Alexander.


Det store felt i den Nordeuropæiske Formel Renault-serie.
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Weekendens andet løb lokkede op imod 20.000 tilskuere til og bød på et solrigt og varmt sommervejr. Desværre blev dette løb ikke til en solstrålehistorie for Alexanders vedkommende. Efter blot 3 omgange blev han involveret i et uheld med en af gæstekørerne fra England.
- Jeg havde lige præcis nået at køre mig op på 11. pladsen og var begyndt at få den rette temperatur i dækkene, da japaneren Ryuji Yamamoto i Fortec kørte af i udgangen af banens hurtigeste sving. Jeg var så tæt på at klare frisag indtil han ruller retur ind på banen og rammer mit højre baghjul hvorpå hjulophænget knækker og så var det løb slut. Det var der ikke så meget at gøre ved. Det var ærgeligt for gutterne i teamet som har arbejdet hårdt og virkeligt havde gjort sig fortjent til en ny top-10 placering, siger Alexander.

Kim Olsen, teamchef KEO Racing kommenterer:
– Det her er vores største fremgang hidtil, men vi ved at Alexander har mere at give af. Hvis bare vi får trimmet ham og bilen lidt mere, kan vi være med i top-5. Det er så små marginaler at blot 2 tiendedele kan gøre forskellen og så slipper vi forhåbentligt også for yderligere uheld.

Stillingen i den Nordeuropæiske Formel Renault-serie:

Pl. Kører Land Point
1 Frank Kechele GER 114
2 Tobias Hegewald GER 81
3 Vallteri Bottas FIN 77
4 Steffen Møller DK 54
5 Nicky Catsburg NL 54
6 Oliver Oakes UK 45
7 Riki Christodoulou UK 45
8 Fabio Onidi IT 38
9 Romano de Ruit NL 38
10 Dennis Retera NL 38
11 Stef Dusseldorp NL 37
12 Duncan Tappy UK 30
13 Adam Christodoulou UK 28
14 Alexander Haegermark SWE 27
15 Joonas Kostiainen FIN 26
16 Dennis Swart NL 23
17 Joonas Mannerjarvi FIN 21
18 Ryan Borthwick UK 17
19 Ryuji Yamamoto JAP 17
20 Anton Nebylitskiy RUS 15
21 Pedro Nunes BRA 14
22 David Sigacev RUS 13
23 Nathan Caratti UK 9
24 Pierre Selander SWE 9
25 Mateusz Adamski POL 8
26 Jakub Giermaziak POL 8
27 Frank Suntjes NL 6
28 Dean Smith UK 5
29 Kelvin Snoeks NL 4
30 Philip Forsman SWE 3
31 Natalia Kowalska POL 2
32 Gwendolyn Hertzberger NL 2
33 Andrej Gasenko POL 0
34 Johan Jokinen DK 0

Henrik Bess

Læs mere om Formula Renault på Oschersleben
Læs mere om:
 • Alexander Haegermark
 • KEO Racing
 • Oschersleben
 • 08/07/07 - Oschersleben - Formula Renault 2.0 NEC
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her