Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Formula Master

Kaotisk weekend i Porto for Kasper Andersen

International
Formula Master 

10/07/07 

Tekniske problemer kostede Kasper Andersen muligheden for en sejr i Portos gader i søndags, da Formula Masters deltagerne to mesterskabs afdelinger i forbindelse gadeløbt i Portugal.
 

”En helt igennem træls weekend”, udtaler en skuffet Kasper Andersen. ”Vi havde virkelig fundet et godt setup til tidtagningen lørdag morgen. Jeg var da også med helt i front, da den elektroniske styring gjorde, at jeg ikke kunne skifte gear og dermed ikke fik mulighed for at få nye dæk på og måtte forlade sessionen halvvejs inde i den. Det gjorde at flere kørere forbedrede deres tider med de nye dæk, og jeg sluttede som 11’er”.

Målet for Lørdagens løb var at slutte i top 8, således der kunne sikres en god start placering til søndagens løb.


(Foto: KA Racing)

Kasper fik da også en superstart, og var 9’er efter første sving. På 4. omgang sætter en af de foran kørende raceren i muren, samtidig med at nogle af de bagved kørende laver et mega chrash, og der bliver rødt flag. Kasper er på dette tidspunkt 8’er. Det tager ca. 20 minutter at få banen gjort klar til race igen, og da løbet endeligt bliver givet frit sker det efter safetycar, som kører løbet færdigt. Der var derfor ingen mulighed for at avancere yderligere, men en placering som nr. 8 var også det perfekte udgangspunkt for søndagens race, hvor man vender de første 8 om, så en pole position på den meget vanskelige bane, med meget få overhalings muligheder, var helt perfekt.


(Foto: KA Racing)

Da 8. afdeling af Formula Master bliver skudt i gang søndag middag, får Kasper en helt forrygende start, og trækker fra med det samme, men allerede på første omgang går det galt. Raceren går i ”safety program” og trækker dermed ikke mere end 4500 omdrejninger, mod de normale 8500 omdrejninger. De 2 bagved kørende passerer dermed let Kasper. Raceren skifter tilbage til normal, og Kasper genoptager jagten på de forreste, men flere afkørsler og smadrede biler gør, at der er dobbelt gult flagzoner flere steder på banen. På 3. omgang kører Cecotto Jr. helt umotiveret op over Kasper i dobbelt gul flag zone, og forsager at Kaspers racer ikke kan forsætte løbet. Derved mistede Kasper værdifulde point i kampen om mesterskabet.

En meget skuffet Kasper Andersen udtalte efter løbet: ”I en hvilken som helst anden sportsgren ville Cecotto Jr. blive udelukket med hans helt igennem hovedløse kørsel. Først sætter han mesterskabs førende Jerome D’Ambrosio i muren, så kører han Pablo Sanchez Lopez af og så slutter han af med både at sætte mig og ham selv ude af spillet. Det er bare for dumt. Samtidig mener jeg også at denne by bane ikke er egnet til løb af denne kaliber, for med kun 10 gennemførende biler søndag og et løb der varede 7 minutter lørdag, har dette intet med race at gøre”.

Kasper Andersen ligger forsat på en samlet 6. plads i mesterskabet, og glæder sig nu til de kommende løb, hvor der er tale om rigtige racerbaner, således at tingende forhåbentlig kan foregå på sportslig vis.

”Jeg er nu under pres, da jeg ikke fik de forventede point i denne weekend, men der er stadigvæk 80 point at køre om, så jeg tror stadigvæk på mulighederne, og håber på at jeg nu bliver fri for flere tekniske problemer for resten af sæsonen, for farten er der og det er det vigtigste”, udtaler Kasper Andersen.


Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • JD Motorsport
  • Porto (gadeløb)
  • 08/07/07 - Porto (gadeløb) - International Formula Master
  •