Søren Lauridsen vandt første sejr efter tæt duel

MC600

09/07/07

Fornyet spænding i Den Blå Avis MC600 Challenge efter Road Racing Festvalen
Efter at have deltaget i Den Blå Avis MC600 Challenge i fire sæsoner fik Søren Lauridsen, Værløse, søndag eftermiddag endeligt sit gennembrud i Danmarks hurtigste racerserie på to hjul. I præcist sit løb nummer 50 i den hårde løbsserie lykkedes det endelig køreren på den blå og hvide Suzuki GSX R600 at komme først over målstregen ved weekendens Road Racing Festival, men han måtte arbejde hårdt for sin første sejr.

I weekendens første løb, der var blevet kørt lørdag eftermiddag på en våd og meget drilsk bane, var det blot blevet til en syvendeplads, og da omgangstiderne for dette løb også bestemte startopstillingen til dagens løb, kunne det blot blive til en sjetteplads på gridden til dagens løb. Men herfra arbejdede Søren Lauridsen sig frem.

Efter første omgang indtog han tredjepladsen bag Allan Howard Christiansen, Næstved, og Ronnie Ourø, Hvidvore, der havde taget de to første pladser i lørdagens løb. Allan Howard havde været fænomenal i regnvejret, hvor han i den grad havde demoraliseret konkurrenterne ved at køre fra dem med næsten et sekund pr. omgang, men på søndagens tørre udgave af FDM Jyllandsringen havde han det sværere. På tredje omgang måtte Allan Howard overgive føringen til Ronnie Ourø og tre omgange senere smuttede Søren Lauridsen også forbi lørdagens vinder, som herefter faldt længere og længere tilbage.

Støt og roligt lykkedes det Søren Lauridsen at få kørt Ronnie Ourøs forspring ind. Midtvejs i løbet var det på syv tiendedele af et sekund, men da der manglede fem omgange, var afstanden mellem dem bare et kvart sekund. På de sidste omgange lå Ronnie Ourø og Søren Lauridsen så tæt, at Ronnie Ourø til sidst måtte køre meget defensive linier i sine bestræbelser på at forsvare førstepladsen, men på vej ud af det allersidste sving trak Søren Lauridsen på siden af ham og krydsede målstregen en tiendedel af et sekund før ham og tog dermed sin første sejr.

Søren Lauridsen vandt søndag sin første sejr i Den Blå Avis MC600 Challenge efter 50 forsøg.

Lørdagens heat gav som sagt sejr til Allan Howard Christiansen, og det resultat var bl.a. medvirkende til, at der nu er fornyet spænding i Den Blå Avis MC600 Challenge. Sydsjællænderen ligger således nu bare ni points efter Kim Phillip, Morud, der havde sin hidtil dårligste weekend i år.

Fynboen havde ellers lagt sig i front ved lørdagens regnvejrsløb, men han nåede end ikke at tilbagelægge første omgang, før end han styrtede og måtte udgå. Uheldet betød også, at han måtte starte søndagens løb fra bageste række, og derfor var det noget af en opgave, han stod overfor. Efter fire omgange havde han dog flot arbejdet sig op på en sjetteplads, men herefter blev det småt med avancementet. Kim Phillip fik dog passeret Allan Howard Christiansen og tog femtepladsen, således at han stadig fører i Den Blå Avis MC600 Challenge, hvor næste afdeling køres den 19. august på Padborg Park.