Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Finsk i Fransk

Formel 1 
01/07/07 

Kimi Raikkonen vandt i Frankrig
Det var Kimi Raikkonen der i dag kunne betræde podiets øverste trin, efter et løb, der efter fransk standard var fremragende. Og VM er heller ikke uden evner i år. Efter otte løb er der fire kørere der har vundet to sejre hver. Det lover godt.
 

Det var ellers Felipe Massa, der havde pole-postion og dermed lå i en god position til at tage sejren i Frankrig. Bag sig havde han Hamilton og Raikkonen. Og det var Raikkonen der vandt starten, der han drønede forbi Hamilton og indtog 2. pladsen.

Som omgangstælleren tikkede nedad blev det tydeligt at denne søndag var en Ferrari dag, Hamilton kunne i længden ikke helt hænge på de røde biler, og da slet ikke da det viste sig at han skulle stoppe en gang mere.

Desværre var det ikke på asfalten, men i pitten at afgørelsen faldt. Frem til sidste runde af pitstops førte Massa, men efter han havde haft sit sidste stop spurtede Raikkonen derud af for at øge forspringet mest muligt - og det lykkedes, da finnen ramte banen igen efter sit stop var han omkring 150 meter foran Massa. Og dermed var løbet afgjort. Som i Monaco hvor McLaren fra visse kanter fik på puklen for at have beordret stauts quo i resten af løbet, er det utænkeligt at Ferrari ville have accepteret nogen duel om sejren i de sidste 20 omgange.

Lewis Hamilton blev nr. 3 og mangler altså stadig at slutte uden for podieplaceringerne. Robert Kubica var tilbage efter sin ufrivllige pause, og han gjorde det fremragende til en 4. plads. Bag ham lå Heidfeld, der dermed fik point igen.

Fisichella blev bedste Renault mand på en 6. plads. Kovalainen blev puffet rundt på første omgang og sluttede langt nede.

De sidste to pointgivende placeringer gik til en sikkert ganske frustreret Fernando Alonso og til en sikkert ganske tilfreds Jenson Button, der dermed fik sæsonens første point.

Alonso startede som 10'er og lignede hele eftermiddagen en der kæmpede sig fremad. Og kæmpede - det gjorde han, men fremad gik det bare ikke rigtigt. På en eller anden måde virkede det som om han altid kæmpede om den samme plads. Men mere flere gode dueller og gode overhalinger burde den regerende mester have et point for mest underholdende kørsel.

Ikke mange biler udgik - men de fleste af dem, dog på den spekatulære måde. Mest opmærksomhed bliver der nok omkring Christian Albers der kørte da slikkepinden blev vendt, i stedet for at vente på at den blev løftet. Det medførste at han trak et halvt tankanlæg efter sig - et held at det ikke ramte nogen!

På søndag går det løs igen med Det Engelske Grand Prix. Og selvom Ferrari vandt i dag, skal de helst vinde igen, hvis de for alvor skal tilbage i mesterskabskampen, hvor Hamilton nu har 14 point ned til sin holdkammerat.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Felipe Massa
  • Kimi Räikkönen
  • McLaren Formula 1
  • Scuderia Ferrari
  • Magny-Cours
  • 01/07/07 - Magny-Cours - Formel 1 - FIA F1
  •