Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

MotoGP i Assen

Moto GP 
29/06/07 

Rossi favorit - eller?
Den unge australier Casey Stoner, der kører en Alfa Romeo backed Ducati, tog i søndags en suveræn sejr i 8. afdeling af MotoGP verdensmesterskabet på den regnvåde Donington Park racerbane i England. Alt imens storfavoritten, Valentino Rossi på Fiat Yamaha blev sat på plads af sine bagdæk.
 

Slitagen var så uventet stor, at Rossi måtte nøjes med 4.pladsen. Derfor er det et åbent spørgsmål, hvem der egentlig er favorit til sejren i det næste Grand Prix, der finder sted allerede på lørdag på Assen racerbanen i det nordøstlige Holland.

Stoner har nemlig været så god på samtlige baner i år, at han i praksis har tilbagevist enhver påstand om, at han kun kan vinde dér, hvor Ducatiens store topeffekt er en fordel. Desuden er Stoners suveræne og fejlfri kørestil kommet bag på alle – inklusive den 7-dobbelte verdensmester, Valentino Rossi. Sidste år mistede Rossi VM-titlen, primært pga. diverse uforudsigelige tekniske vanskeligheder. I år er han regulært blevet slået på racerbanen og er derfor i en for ham helt uvant position.


Valentino Rossi på Fiat Yamaha er under stærkt pres i MotoGP verdensmesterskabet. På billedet jagter han den unge australier, Casey Stoner.
(Foto: Vivi Siiger)

Forud for 9. VM-afdeling er Stoners forspring i VM-kampen nemlig så stort, at han er sikker på at føre VM også efter løbet – uanset udfaldet. Af samme årsag er han selvsagt ligeså stor en favorit som Rossi. Forskellen er blot, at Rossi ofte er i stand til at ”hente en kanin op ad hatten”, når det virkelig brænder på. Det bliver spændende at se, om det kommer til at ske på lørdag.

Det hollandske Grand Prix, eller ”Dutch TT”, som løbet af historiske årsager hedder, er et af de få Grand Prix’er, der har været afviklet på samme bane siden starten på det, der i dag kendes som MotoGP verdensmesterskabet, tilbage i 1949.

Banen er dog blevet kraftigt modificeret gennem årene, men dele af den oprindelige banen indgår stadig i bane layout’et – præcis som dele af den oprindelige Le Mans racerbane også indgår i det moderne layout.

Grand Prix’et er det nærmeste, MotoGP VM kommer den danske grænse. Af samme årsag er der tradition for at 15-20.000 danskere begynder sommerferien eller tager en forlænget weekend i Assen. Løbene køres lørdag – også af historiske årsager. Det har den fordel, at en stor del af tilskuerne bliver i Assen lørdag nat. Det giver selvsagt masser af fest i gaderne – selvom de mange tilskuere tid efter anden ligner druknede mus. Traditionen tro leger vejrguderne nemlig også med, når der køres ”Dutch TT” og en regnskyl i ny og næ gør sit til, at give alle en uforglemmelig oplevelse – på banen såvel som udenfor.

VM-stillingen forud for Grand Prix’et:

MotoGP:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 165 pts.
2. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 139 pts.
3. Dani Pedrosa (SPA), Honda, 106 pts.

250 cc.:
1. Jorge Lorenzo (SPA), 153 pts.
2. Andrea Dovizioso (ITA), 142 pts.
3. Alex de Angelis (RSM), 135 pts.

125 cc.:
1. Hector Faubel (SPA), 118 pts.
2. Gabor Talmacsi (HUN), 115 pts.
3. Lukas Pesek (CZE), 94 pts.

Hvis man ikke selv er i Assen, kan man følge Grand Prix’et på Eurosport.
Europas største TV-kanal sender nemlig ”live” fra både træning og kvalifikation torsdag og fredag eftermiddag samt løbene i alle tre klasser om lørdagen.

Eurosport transmitterer fra MotoGP VM:

Torsdag den 28. juni:
13:00-16:00: Kvalifikation og træning i alle tre klasser

Fredag den 29. juni:
13:00-16:00: Kvalifikation i alle tre klasser

Lørdag den 30. juni:
09:45-15:00: Løb i alle tre klasser

Udsendt af Scandinavian Racing Press i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha
Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Assen
  •