Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Regnvåd sejr på Padborg Park

Danish
Touringcar
Challenge 

28/06/07 

- udbygger Michel Nykjærs føring i DTC
Med en sejr i det regnfyldte første heat, en fjerdeplads i det kaotiske andet heat, fulgt af en sikker sejr i finalen, udbyggede Michel Nykjær fra Tappernøje sin mesterskabsføring i Danish touringcar Championship.
 

Før weekenden førte han bare med seks points, men nu er han 34 points foran Jan Magnussen og kan nu skimte et DTC mesterskab ude i horisonten.


SEAT Racing Team og Michel Nykjær havde store forventninger til den fjerde afdeling af Danish Touringcar Championship, der blev afviklet søndag d. 24. juni på Padborg Park.

I år har SEAT Racing virkelig fundet farten i den iøjnefaldende gule Leon. Michel Nykjær har vist imponerende kørsel og har allerede vundet fire heatsejre, der har været med til at bringe ham i spidsen for årets prestigefyldte DTC mesterskab.


(Foto: Jeppe Rimmen)

Med disse resultater in mente, var forventningerne helt i top allerede inden teamets hurtige Leon racer satte sine første dækmærker på Padborg Parks regnvåde asfalt.


Suveræn Super Pole præstation af Michel
Allerede i lørdagens indledende tidtagning sikrede Michel Nykjær sig tredje hurtigste tid hvilket gav den ønskede adgang til Super Pole, hvor de 12 hurtigste kørere kæmper om startplaceringerne i søndagens første kvalifikationsheat.

I Super Pole satte den sydsjællandske SEAT-kører en tyk streg under sin øjeblikkelige topform ved at køre den hurtigste tid, der var knapt 3/10 sekund hurtigere end svenskeren Pontus Mörth på andenpladsen.


Regndans gav masser af svingom på banen
Søndag satte vejrguderne virkelig grå hår i hovederne på mekanikerne hos de forskellige teams. Kraftige byger trak med korte mellemrum ind over den sønderjyske racerbane, og gjorde det til en vanskelig udfordring at indstille bilerne til den øjeblikkelige vejrsituation.

Den korte warm-up søndag middag blev afviklet i silende regn, men med hurtigste tid under disse forhold viste Michel Nykjær og SEAT-teamet at de også havde styr på denne vanskelige situation.

I søndagens første kvalifikationsheat fik teamet brug for alle evnerne nu hvor regnen silede ned. Fra første startposition skød Michel Nykjær frem og tog føringen, en position han bevarede sikkert løbet igennem, mens en del af konkurrenterne måtte tage til takke med ufrivillige snurreture på den sæbeglatte bane.

”Vi har et velfungerende set-up til både regnvejr og tørvejr, og da jeg hurtigt fik et forspring kunne jeg koncentrere mig om at køre mit eget løb” fortalte en glædesstrålende Michel Nykjær efter løbet.


Usikkerhed om dækvalg skabte uro i geledderne
I eftermiddagens andet kvalifikationsheat var vejret yderst omskifteligt, og der opstod stor forvirring i afviklingen da en kraftig byge lige inden løbsstarten fik størsteparten af deltagerne til at søge i pit for at skifte til regnvejrsdæk. Efter en del tumult samt en omstart blev løbet endelig sat i gang, nu i tørvejr, og den hurtigt tørrende bane skulle vise sig at være en stor fordel for de kørere der havde satset på tørvejrsslicks.
Michel Nykjær der efter sin sejr i det første løb skulle starte som nummer otte, valgte som en del andre kørere at starte på regnvejrsdæk. Fra sin ottende plads skød han hurtigt frem til fjerde pladsen, som han dog måtte kæmpe hårdt for at bevare. I takt med at banen tørrede op blev bilerne med tørvejrsslicks gradvist hurtigere og hurtigere. Efter en række flotte dueller kunne Michel dog krydse målstregen på fjerde pladsen, der sammen med en første plads fra første heat sikrede Tappernøje køreren den eftertragtede pole position i eftermiddagens finaleløb.Sikker vinder med et solidt forspring
Endnu en gang måtte mekanikerne foretage ændringer og justeringer til den nu tørre bane. Og endnu en gang kvitterede Michel Nykjær på flotteste vis for indsatsen ved at tage starten og komme først igennem første sving foran Kurt Thiim i BMW.
Hurtigt opbyggede SEAT-køreren et pænt forspring, og på trods af at Jan Magnussen passerede Kurt Thiim på anden pladsen og indledte en intens jagt, kom han aldrig tæt nok på til at true Michel Nykjær der krydsede målstregen som sikker vinder af finaleløbet.


(Foto: Jeppe Rimmen)

”Det var helt fantastisk” udtalte en glad Michel Nykjær efter løbet. ”Vi håbede på et godt resultat hernede, idet banen passer os rigtigt godt, og det må vi jo sige at vi fik. Mekanikerne har atter gjort et fantastisk stykke arbejde, bilen kører rigtigt godt, jo det er et godt resultat at gå til sommerpausen med.”

Efter at halvdelen af sæsonens løb nu er afviklet kan Michel Nykjær og SEAT Racing Team gå til sommerpausen med en komfortabel føring i mesterskabsstillingen. Med 175 points har SEAT-køreren 34 points ned til Jan Magnussen og Michael Outzen der ligger på en delt anden plads med 141 points. På de efter følgende pladser kommer John Nielsen og Casper Elgaard.

SEAT Sport imponeret over Michel Nykjærs indsats
Med på Padborg Park var Alain Rouy der står for SEAT Sports udenlandske raceraktiviteter. Han var meget imponeret over niveauet i Danish Touringcar Championship, og ikke mindst over Michel Nykjær og SEAT Racing Team.
”Det er fantastisk flot at Michel og teamet på så overbevisende vis har taget føringen i mesterskabet. Der er mange deltagere i klassen der har et meget højt niveau, og der bliver kæmpet hårdt om placeringerne, en utroligt spændende klasse.”

Der venter nu deltagerne i Danish Touringcar Championship en fortjent sommerpause inden næste løb, der køres den 19. august på Padborg Park.
Top-10 stillingen i Danish Touringcar Championship pr. 24.06.07:
1. Michel Nykjær - Seat Leon - 175
2. Jan Magnussen - BMW 320si E90 - 141
3. Michael Outzen - BMW 320si E90 - 141
4. John Nielsen - BMW 320si E90 - 132
5. Casper Elgaard - BMW 320si E90 - 128
6. Tom Pedersen - BMW 320i E46 - 89
7. Pontus Mörth - Chevrolet Lacetti 86
8. Philip Andersen - BMW 320si E90 - 82
9. Henrik Lundgaard - Chevrolet Lacetti - 81
10. Kurt Thiim - BMW 320si E90 - 81
Skandinavisk Motor Co. A/S - SEAT

Læs mere om:
 • Michel Nykjær
 • Seat Racing Team
 • Padborg Park
 • 24/06/07 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her