Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton eller Alonso?

Formel 1 
27/06/07 

Optakt til Frankrigs Grand Prix
Formel 1 er tilbage i Europa, og på søndag skal de køre på Magny-Cours, og der er lagt op til processionskørsel hele eftermiddagen.
 

Den skrækkelige franske bane har dog momentvis leveret underholdende F1 løb, specielt hvis vejret har været med dem - altså regnvejr! I tørvejr kommer banens sande jeg frem og det er både snævert, kringlet og næsten umuligt at overhale på. Heldigvis er der tegn på at banen snart bliver sendt i glemmebogen, hvor den, i modsætning til Brands Hatch, Zandvoort, Estoril med flere, hører til.

Pole-position kan blive altafgørende, så det letteste tidspunkt at gætte på løbets udfald er lørdag eftermiddag. Men hvis man skal gætte på fremtiden ved at fremskrive fortiden, så peger pilen i retning af McLaren. Om det så bliver Hamilton eller Alonso er næsten umuligt at gætte kvalificeret på. I øjeblikket virker det to ret jævnbyrdige, omend Hamilton har to friske sejre og et forspring i VM.

For Alonso gælder det, at det er nu at han skal vise hvad han er lavet af. At være en god kører i en god bil og vinde VM, når konkurrencen intent i teamet ikke er stor, er jo fint nok. Men nu har han fået en konkurrent og nu skal han for alvor demonstrere at de to VM titler ikke er tilfældige. Det kan han godt gøre uden at genvinde titlen og han kan også sagtens blive slået af Hamilton. Det er måden hvorpå han taber eller vinder, der er afgørende; opgiver han eller kæmper han. Vi krydser fingre for det sidste, og så er der, om ikke andet, lagt op til en intern McLaren duel om VM som man så så mange gange i 80'erne.

Men helt afskrive Ferrari skal man nu ikke. I visse medier har man dog forsøgt, og endda gået så vidt som til at spørge Jean Todt om han allerede nu vil afskrive 2007 sæsonen og koncentrere sig om 2008 - det ville han dog ikke. Der har også været spekuleret i om man ville udskifte den ene eller begge kørere. Sensationslystens nonsens kan det vel kaldes. Der er fire kørere der har vundet løb i år, Ferrari er de to. At skulle udskifte sine kørere bare fordi de ikke har vundet i tre løb er noget der nærmer sig et hysteri som ingen teamchef vel forhåbentlig nogensinde vil lade sig forføre af.

For Renault har sæsonen hidtil været lidt frem og lidt tilbage, uden at de for alvor har lignet kandidater til hverken et ene eller det andet. Men traditionel klarer de sig godt i Frankrig, og en god indsats på søndag virker inden for rækkevidde.

Fisichella har ikke haft det let, men kan alligevel været et anstændigt bud på en podieplacering. Kovalainen har haft en lidt hård debut i F1, men er efterhånden kommet efter det, og også han kan score gode point, som han fik vist i Canada.

For BMW er situationen lidt anderledes, det startede godt, men i Canada var det skidt. I Frankrig skal de igen med frem hvis ikke de vil overhales af Renault som værende det tredie bedste hold i Formel 1.

Men igen - nøglen til succes ligger i en pole-postion, og til den kandiderer nærmest kun McLaren og Ferrari. Tidskørslen lørdag vil dog være værd at følge, den kan give et ret klart billede af hvordan løbet vil forme sig.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Magny-Cours
  • 01/07/07 - Magny-Cours - Formel 1 - FIA F1
  •