Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA GT

Ny sejr til Aston Martin

FIA GT 
27/06/07 

Kun en uge efter sejren i GT1-klassen i 24-timers løbet på Le Mans, er der mere succes til Aston Martin, denne gang i FIA GT serien.
 

Årets fjerde løb i FIA GT-serien på Monza blev vundet af den tidligere Formel 1-kører Karl Wendlinger og hans makker Ryan Sharp. Med sejren var Wendlinger og Sharp med til at øge spændingen i toppen af tabellen. De fire løb har nemlig budt på nye vindere hver gang.

Wendlinger og Sharp måtte dog kæmpe hårdt for årets første sejr. Et dårligt pitstop efter Wendlingers første stint kostede så meget tid, at Ryan Sharp måtte kæmpe sig vej op gennem feltet, hvilket lykkes til fulde. Sharp nåede op på andenpladsen, men kørte af banen under et angreb på den førende Maserati med Christian Montanari bag rattet. Ryan Sharp kom dog stærkt igen og et perfekt pitstop 18 minutter før tid betød, at Karl Wendlinger kunne krydse målstregen som vinder.

Christian Montanari og Miguel Ramos (Maserati) sluttede på andenpladsen foran Mike Hezemans og Jean-Deniz Deletraz (Chevrolet Corvette).

Efter løbet sagde Karl Wendlinger: ”Det har været en Super weekend. I samtlige træninger og i kvalifikation har vi været med helt fremme. Pole position i går og sejren i dag… fantastisk! Det har været hårdt, specielt fordi det har været meget varmt. Glæden er stor, kompliment til hele holdet. Vores anden bil med teamchef Lukas Lichtner-Hoyer og Robert Lechner blev syv´er så det er flot!”

Det meget stærke Maserati hold med Michael Bartels og Thomas Biagi (begge tidligere mestre) erobrede på et tidspunkt andenpladsen fra team-kollegaerne Montanari og Ramos, men en mindre afkørsel af Biagi betød at holdet faldt tilbage på fjerdepladsen. Anthony Kumpen og Bert Longin (Chevrolet Corvette) besatte femtepladsen, efter en solid indsats hvor de henviste Fabio Babini og Jamie Davies (Aston Martin) til sjettepladsen.

De førende inden løbet på Monza, Stefan Mücke og Christophe Bouchut (Lamborghini) udgik med motorproblemer og dermed overtog Thomas Biagi føringen i mesterskabet. Vinderne Wendlinger og Sharp rykkede op på andenpladsen.

GT2 klassen blev vundet af Gianmaria Bruni og Stephani Ortelli i AF Corse Ferrari F430 foran teamkammeraterne Dirk Müller og Toni Villander, som fører GT2 sammenlagt efter løbet på Monza.

Them

Læs mere om:
  • Monza
  • 24/06/07 - Monza - FIA GT
  •