Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Endelig ferie!

Advan Cup 
26/06/07 
Yokohama

- for Team Womans World Lund Racing
Team Womans World Lund Racing har haft en hård weekend. Faktisk startede problemerne allerede torsdag eftermiddag under test på Padborg Park. Her kørte teamets kvindelige kører, Louise Bjert Laursen, i autoværnet på vej ud på langsiden.
 

'Bilen fik nogle slag både foran og bagpå, så den skal lige en tur i opretterbænken, før den er klar igen', fortæller hun. Hun måtte derfor se løbene fra tilskuerpladserne denne gang.

I sidste løbsweekend brød motoren i Kim Lunds Peugeot 307 af, og der blev i den forbindelse investeret i en helt ny motor. 'Den kørte også rigtig godt under testen, indtil...' sukker Kim Lund, der på sidste omgang af torsdagens test måtte se den nye motor gå op i røg.

Man kan nok regne ud, at når man udover at pakke bil og udstyr, også skal finde og montere en ny motor, får man ikke en optimal start på weekenden. 'Vi ankom til banen kl. 4 lørdag morgen, så vi er ved at være godt trætte nu', siger Jens, mekaniker på Kims bil.

hspace=3
Farten var der, men resultaterne kom ikke denne gang

Tidtagningen gik da også langt fra optimalt. Regnen skyllede ned over banen, og det lykkedes først Kim i de sidste minutter at sikre sig en 2. plads efter René Hoff. Lars kørte sig til 19. pladsen, men der var alligevel kun 1,1 sekund op til den hurtigste - så helt uden talent er han ikke!

Op til det første heat, var der kaos. Da Kim kører om til lineup, ser han at lågen er lukket. 'Jeg fik at vide at jeg skulle køre ud igennem pitten i stedet for, men da jeg så kom derom, ville de have at jeg skulle starte fra pitten!' forklarer Kim, der dog til sidst fik lov til at køre ud til starten. 'Det var meningen, at vi skulle have justeret dæktrykket inden starten, men det blev der slet ikke tid til på grund af det bøvl.' Det forkerte dæktryk kostede to placeringer, og det var ikke lige, hvad man havde håbet på. Lars Nielsen havde heller ikke det bedste løb. For enden af langsiden blokerede forhjulene under nedbremsningen, og en tur i sandkassen blev en nedslående realitet. 'Det var bare surt, mere er der vist ikke at sige om det', sagde han efter en løbetur tilbage til pitten.

hspace=3
... 2 sekunder efter dette billede blev taget, var Lars Nielsens Peugeot parkeret i sandet...

2. heat skal helst i glemmebogen, hvis man spørger Kim Lund: 'Det gik faktisk rigtig godt igen! Jeg lå ret godt med, og det kørte bare. Men så var det, at jeg ikke lige så det gule flag nede for enden af langsiden...' fortæller han. Det kostede en stop & go straf - og en masse placeringer. 'Jeg kom ud af pitten som en af de bagerste, og så var der ikke andet at gøre, end at angribe 100%'. Det lykkedes da også. Slutresultatet blev en 13. plads, ret imponerende, vejret taget i betragtning.

hspace=3
På trods af utallige problemer, kørte Kim en 4. plads hjem i første heat.

'Jeg vil helst bare glemme denne weekend' siger Kim Lund. 'Det startede skidt, allerede inden den begyndte. Motoren gik i stykker, Louises bil blev krøllet... Men status er, at jeg stadig har et solidt forspring til nummer 2, og det skal vi så have til at forblive sådan!' slutter han.

Team Womans World Lund Racing går nu på en velfortjent sommerferie, og vender frygteligt tilbage med resten af Advan Cup-feltet i august. Indtil da, ønskes alle - mekanikere, fans, sponsorer, familie og venner - en rigtig god sommer. Lad os håbe på bedre vejr, end der var i Padborg denne weekend!

Spider-Web.dk
Kim Gripping


Læs mere om:
 • Padborg Park
 • 24/06/07 - Padborg Park - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her