Kasper på pole position
David uheldig igen

DTC Cup
25/06/07

De to DTC kørere fra Autoforum Racing Team Silkeborg, Kasper Jensen og David Falch, kom hjem fra weekendens løb på Padborg Park med vidt forskellige resultater.

Weekendens felt i DTC serien var på 28 kørere, og blandt dem placerede Kasper Jensen og David Falch sig på henholdsvis 18. og 23. pladserne i den fri træning lørdag middag, der blev afviklet i regnvejr.

Kasper Jensen.

Vejret artede sig noget bedre ved eftermiddagens tidtagning, hvor solen stod højt på himlen, og deltagerne havde en tør bane til deres disposition.
David kørte her en rigtig kanon tid - hvilket placerede ham på 8. pladsen, mens Kasper mere beskedent tog sig af 21. pladsen - noget som på ingen måde skulle vise hvordan weekenden kom til at forløbe for de to ARTS kørere.

David Falch.

Efter tidtagningen, hvor David jo var med blandt de 12 kørere der skulle køre 'Super Pole', blev han indberettet til dommerne, da hans 'NASCAR net' i sideruden ikke havde været lukket korrekt under tidtagningen.
Da sagen ikke kunne nå at blive afgjort inden 'Super Pole' så blev denne kørt med 13 kørere, ifald David ville blive udelukket.
I 'Super Pole' kørte David den 6. bedste tid, teamets hidtil bedste resultat denne sæson, men glæden blev kort - David blev udelukket fra tidtagningen på grund af sagen med 'NASCAR nettet', og dermed også fra 'Super Pole' - en meget ærgerlig afslutning på en ellers rigtig god lørdag for teamet.

I søndagens warmup viste David at tiden fra 'Super Pole' ikke kun var en enlig svale, for her kørte han igen 6. hurtigste tid - og det endda på en næsten oversvømmet Padborg Park!
Også Kasper havde god fart i sin bil, og sluttede på en fornem 9. plads - dermed var begge ARTS bilerne indenfor top 10, og der var stor optimisme inden kørerne skulle ud i 'Last Chance' hvor de endelige startplaceringer fra nummer 13 og bagud i feltet skulle afgøres.

Desværre kunne de to Peugeot 407 kørere ikke gentage de gode placeringer, hvor Kasper sluttede på 7. pladsen og David på 11. pladsen, hvilket betød startplaceringer som nummer 19 og 23 til det første løb.

Med startplaceringer i den tunge ende af feltet, var der lagt op til hårdt arbejde i det første løb, hvis der skulle køres både point hjem, samt ikke mindst nogle bedre startplaceringer til løb nummer to.
Det var ikke nemme odds for de to, specielt ikke med tanke på at regnen styrtede ned lige inden starten, hvilket gjorde banen meget glat, og den megen spray fra de øvrige deltagere gjorde udsynet til næsten ikke eksisterende.

De van(d)skelige forhold holdt dog ikke de to ARTS kørere tilbage, de plukkede placering efter placering, således at David kunne krydse målstregen på 17. pladsen - 6 placeringer bedre end han startede.
Men endnu mere imponerende gjorde Kasper det, han kørte sig helt op på 8. pladsen, og hentede dermed 12 placeringer, og hvad der måske var endnu vigtigere var at han dermed kom på pole position til det anden løb, da man vender de 8 bedst placerede kørere i startopstillingen.

Søndagens andet løb, fik en noget kaotisk start, da der kom et omskift i vejret mens kørerne holdt ude på startgridden, nogle havde været forudseende og havde skiftet til regndæk, andre satsede på at blive ude på slicks.
Men bedst som startgridden var blevet formeret, begyndte nogle af kørerne at køre i pit, men andre startede ud på den omgang bag safety car'en som skulle føre dem frem til den rullende start - halvvejs rundt blev der sat røde flag, og starten blev udsat, og alle kørerne der var på banen, blev fulgt ind i pitten.

Starten på det andet løb, hvor Kasper Jensen kom lidt i klemme for enden af langsiden.

I omstarten på det andet løb, kom Kasper lidt i klemme nede for enden af langsiden, og måtte afgive sin føring i løbet og rykke nogle placeringer bagud, endnu værre gik det for David, der allerede på første omgang strandede ude på det bagerste stykke af banen, dermed var hans løb slut.
Kasper kæmpede flot løbet igennem, hvor det skulle vise sig at være dækstrategien der kom til at afgøre løbet, da banen hurtigt tørrede op, og de kørere der havde de bløde regndæk på, hurtigt kom i problemer.
Under disse forhold kæmpede Kasper sig tilbage mod de førende, og efter 14 hårde omgange på Padborg Park kunne han køre over målstregen på 2. pladsen i løbet og på 1. pladsen blandt privat cup deltagerne.

Alle andre end den vindende kører, så kun Kasper Jensen fra denne vinkel i det andet løb.

Efter de to første løb, lægges placeringerne sammen, og derudfra danner man startopstillingen til finale løbet.
Kaspers fine placeringer i de to kvalifikationsløb, sikrede ham en startplacering som nummer 4, mens David der udgik i det andet løb skulle starte fra 24. pladsen.

Endnu en gang var David den uheldigste af de to ARTS kørere, for efter en ellers god start udgik han af løbet efter 6 omgange.
Heller ikke Kasper havde heldet med sig i finale løbet, hvor han kom til at påkøre en af konkurrenterne, hvilket af dommerne blev takseret til to ture gennem strafbanen - noget der koster mange placeringer.
Kasper fuldførte dog løbet, og fik kæmpet sig tilbage på 16. pladsen, og på 6. pladsen blandt privat cup kørerne.

Så selv om slutresultatet måske ikke var det allerbedste, så viste både Kasper og David at nu er farten der, og havde de været bare lidt mere heldige, så var det også blevet til flere topresultater denne weekend.

Når teamkoordinator Klaus Verner ser tilbage på weekenden, er det med lidt blandede følelser:
"Det gik rigtig godt for Kasper, han havde et problem i tidtagningen, hvor der knækkede en bolt i det ene motorophæng, hvilket forhindrede ham i at sætte en optimal tid, bortset fra det var det helt fint" - udtaler Klaus Verner - "til gengæld fortsætter uheldene med at regne ned over David, han kørte en fin tidtagning, og så kom sagen med NASCAR nettet, og i det første løb fik han problemer med viskerne, så han slet ikke kunne se ud af bilen, og i det tredje løb er han involveret i et uheld, som kostede ham et knækket ophæng. Men generelt så må man sige, at vi bare ramte det helt rette setup på bilerne, til de meget vanskelige forhold som weekenden bød på" - slutter Klaus Verner.

For Kasper blev det en særdeles indbringende weekend, hvor han scorede 44 point til privat cuppen, samt 25 point i selve DTC mesterskabet, og han ligger nu på 6. samt en delt 12. plads i de to mesterskaber.
David kom hjem med 7 og 0 point til henholdsvis privat cup og DTC mesterskaberne, hvor han er placeret på 14. og 22. pladserne.
I team mesterskabet scorede kørerne tilsammen 25 point, hvilket placerer Autoforum Racing Team Silkeborg på 9. pladsen, her hvor de halvvejs gennem sæsonen går til sommer pause.

Næste løb på DTC kalenderen er først den 18. og 19. august, hvor kørerne igen skal ud på Padborg Park.