Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom Kristensen en flot femmer

DTM 
24/06/07 

DTM- i sit comeback-løb i DTM
Tom Kristensen kæmpede sig flot til sæsonens første point i sit comebackløb på Norisring. En ottendeplads i starten blev vekslet til en femteplads samt fire point, og dermed markerede danskeren sig som bedste Audi-kører efter Mattias Ekström på tredjepladsen.
 

Mercedes viste sig som frygtet for stærke for Audi på bybanen, men en Safety Car-periode en tredjedel inde i løbet skabte trods alt lidt spænding. Her blev den førende Mika Hakkinen den store taber, idet han endnu ikke havde taget sit første pitstop. I stedet kunne Bruno Spengler hente sæsonens første sejr, og dermed blev canadieren den første i år, der omsatte Pole Position til en førsteplads. Bernd Schneider blev nummer to og viste Mercedes' styrke med den nye 2007-racer.


Tom K kunne med et hurtigt pitstop støtte teamkammeraten Mattias Ekström til en tredjeplads. Selv blev danskeren en flot nummer fem i sit comeback-løb i DTM.
(Foto: Audi Motorsport)

"Det var er dejligt løb at komme tilbage i. Med 140.000 tilskuere som kulisse var der skabt en fantastisk ramme, og personligt fik jeg opfyldt mit mål. Jeg fik skærmet af for Ekström i et pitstop, så han kunne komme forbi Gary Paffett, og med en femteplads fik jeg langt om længe slettet nullet på mit sæsonkort. Jeg var involveret i lidt for meget nærkontakt med andre kørere og en sidemur til, at jeg kunne angribe Paffett foran, så jeg koncentrerede kræfterne om at holde afstanden til Green på sjettepladsen. Det var et fysisk meget hårdt løb med temperaturer over 60 grader i kabinen, så jeg økonomiserede også med kræfterne til slut. Jeg kan dog mærke, at jeg bliver stærkere og stærkere efter uheldet på Hockenheim, så med tre uger til næste løb på Mugello ser jeg meget positivt på mulighederne for en god afslutning på sæsonen," siger Tom Kristensen.

I den samlede stilling overtog Bernd Schneider førstepladsen med 25,5 point, mens Ekström har 24 og Martin Tomczyk 20. Tomczyk blev offer for en kollision allerede i første sving, der sendte tyskeren ud af løbet.

Resultat

Pl Kører Bil Tid
1. Bruno Spengler Mercedes 1:03:59.350
2. Bernd Schneider Mercedes +1.803
3. Mattias Ekström Audi +2.501
4. Gary Paffett Mercedes +9.160
5. Tom Kristensen Audi +13.750
6. Jamie Green Mercedes +14.201
7. A.Margaritis Mercedes +19.477
8. Alexandre Prémat Audi +20.928
9. Mika Häkkinen Mercedes +21.699
10. Christian Abt Audi +36.069

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Norisring
  • 24/06/07 - Norisring - DTM
  •