Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Kan Markussen og Aquila vinde på Padborg Park?

F1800 
20/06/07 

Den danskbyggede racerbil fører foreløbig Danmarksmesterskabet efter hattrick
I weekenden køres årets fjerde afdeling af Formel Ford på Padborg Park, og inden de to løb på Jyllands sydligste racerbane har Christian Markussen, Ishøj, bragt sig i front i kampen om Danmarksmesterskabet i sin gule Aquila.
 

Begge er de resultatet af hvert sit stykke helt danske udviklingsarbejde. Racerbilen er nemlig udviklet, designet og konstrueret i Danmark, mens den succesfulde chauffør har gennemgået den hårde træning og skoling, som følger af ti års deltagelse i gokartsporten.

Efter tre Danmarksmesterskaber i gokartsporten har Christian Markussen nu sat kurs mod en mulig fjerde titel, da han har bragt sig i spidsen af Danmarksmesterskabet for Formel Ford. Fundamentet er blevet lagt med fire førstepladser i de fire foregående løb på henholdsvis Sturup Raceway og FDM Jyllandsringen, men i weekenden gælder det en helt ny udfordring.


Christian Markussen (52) fører Danmarksmesterskabet i Formel Ford, men er omgivet af mange hårde konkurrenter som Ronni Jensen (60), Marco Sørensen (61) og Tommy Nygaard (40).
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”De tests, vi har haft på Padborg Park, er gået rigtigt godt, så jeg håber på, at jeg kan fortsætte sejrsrækken, men det bliver svært,” siger Christian Markussen med henvisning til sine nærmeste konkurrenter. ”Marco Sørensen havde uheld på Jyllandsringen. Ronni Jensen er altid med og Johan Jokinen også, så det bliver svært. Men jeg vil håbe, at jeg kan gøre det godt, for mine tests er gået godt, og jeg har kørt tider tæt på banerekorden.”

”Der er mange, der kører stærkt på Padborg Park. Der er ikke så mange sving, så vi ligger altid meget tæt, og det bliver meget spændende. Bilen kører rimeligt godt, selv om der er små ting, jeg gerne vil have udbedret, men bilen er ved at være god nu. Det er gået støt og roligt fremad, så chancerne burde være lige så gode som hidtil. Det er bare vigtigt, at jeg ikke dummer mig.”

Tidligere på sæsonen var det dog ikke Christian Markussen, som førte i kampen om Danmarksmesterskabet. Det gjorde Marco Sørensen, Svenstrup, men uheld i den foregående afdeling har sendt ham ned i rækkerne, men på Padborg Park vil han tilbage.

”Jeg regner med, at jeg kan være med helt i toppen. Padborg Park er en bane, jeg har haft en del test på, og så skulle bilen helst være i orden efter det sidste løb,” siger den nordjyske teenager, hvis ambition det er at stoppe Christian Markussens sejrsrække og tage sin første sejr i Formel Ford.

”Det vil jeg forsøge på. Christian har fået god fart i bilen, men vi skulle også helst være bedre forberedt denne her gang, men det skulle være muligt at slå ham. Jeg vil i hvert fald gøre alt for at slå ham, selv om det selvfølgelig godt kan blive svært,” vurderer han. ”Padborg Park er måske ikke den sjoveste bane, men der er nogle steder, hvor man får nogle gys i maven. Det er nogle sving, hvor man skal presse bilen til det yderste, men vi har testet meget på banen og jeg synes, at vi har fundet et godt set-up på bilen.”

Korte fakta:

 • Udover Danmarks Idræts Forbunds officielle Danmarksmesterskab kæmper kørerne i Formel Ford også om den såkaldte Ford Junior Cup.
 • Ford Junior Cuppen er en konkurrence for kørere under 23 år, hvor førstepræmien er fuld betalt deltagelse i Formel Ford Festivalen – det uofficielle verdensmesterskab for klassen.
 • Ford Junior Cuppen føres også af Christian Markussen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Christian Markussen
 • Team Witch Craft
 • Padborg Park
 • 24/06/07 - Padborg Park - F1800
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her