Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Op og ned for DASU Rally Challenge

DM Rally 
22/06/07 

Inden anden afdeling af DM i rally, der blev kørt i lørdags på Mors, sagde Kasper Nyman, at han helst ikke ville have regn, men det fik han – endda hele dagen. Vandet stod ned fra morgen til aften, og alligevel kørte rallytalentet fra Brørup fejlfrit og vandt sammen med andenkører Claus Kammersgaard en klassesejr i sin Suzuki Swift 1600 Challenge i et løb, hvor kun halvdelen af de startende biler fuldførte.
 

- Jeg har aldrig kørt race i sådan et regnvejr, og det blev bare værre og værre, som dagen gik. I sådan en vejr er det meget vigtigt at holde rallybilen på vejen, fortæller Kasper Nyman,


(Foto: DASU)

- Hvis du ryger af, er der stor risiko for, at du sidder fast og taber en hel masse tid, så vi kørte et rimeligt tempo uden at forcere, og kun en enkelt gang havde vi to hjul ude i rabatten, og ellers slap vi for dramatik.

Den anden kører i DASU Rally Challenge. Niki Bjerg, slap til gengæld ikke for dramatik:

- Allerede på første hastighedsprøve akvaplanede vi og røg af vejen. Vi kom dog hurtigt af sted igen og fik egentlig kørt en fin tid, men sporingen var ødelagt, så bilen ikke ville køre ligeud, og så var der også bøvl med samtaleanlægget, forklarer Niki Bjerg, der dermed ikke havde optimale betingelser for samarbejdet med andenkører Arly Larsen.

- De ting fik vi rettet i servicepausen inden starten på prøve tre, og vi havde igen fået godt flow i bilen, da vi så punkterer på det ene baghjul på prøve fire. Bilen begyndte at kaste med bagenden i svingene og den begyndte at slingre, så for en sikkerheds skyld valgte vi at stoppe og skifte hjulet, for det er altså ikke særlig sjovt at køre 180 km/t, når bilen slingrer.

Det tog Niki Bjerg og Arly Larsen fem minutter at skifte det punkterede baghjul, og det tidstab var umuligt at hente, vurderede rallymandskabet, så resten af dagens rallyprøver blev brugt til at eksperimentere med forskellige opsætninger og få værdifuld erfaring med Suzuki Swift rallybilen i stedet for at satse hele butikken for at opnå et bedre resultat.

Næste gang Niki Bjerg skal lufte den gule Suzuki-racer bliver til Suzuki Rally Sprint i Sorø den 30. juni. Her deltager Kasper Nyman ikke, men han kan til gengæld opleves til rallysprint i Fårvang den 10. august.

Begge rallytalenter deltager i det franske Bourgogne Rally den 7. og 8. juli, og så snupper Kasper Nyman også det tyske Eifel Rally den følgende weekend.


Læs mere om:
 • Morsø
 • 16/06/07 - Morsø - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS