Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Ny motor. Ny sejr

DM Rally 
21/06/07 

Ib Kragh havde fået en ny motor til Clioen da der skulle køres 2. afd. af DM, som blev afviklet på Mors. Test forud for selve løbet blev der ikke meget af, så spændingen var stor. Virkede alt nu som det skulle?
 

Yokohama havde leveret dæk til teamet og med dem var Ib sikker på at kunne stå godt fast, også selvom det skulle begynde at regne. Prøverne på Mors, var rigtigt gode, men meget hurtige, hvilket ikke just er en livret for den lille Clio. Den egner sig bedst til små snævre prøver med mange sving, og ikke til at køre lige ud. Dertil mangler den top speed.

Der var lavet er godt arbejde med racet på Mors. Fine prøver, en positiv ånd og holdning blandt hjælpere og ledere, på trods af at regnen satte ind, kort før løbs start og holdt dagen ud. ”Det begyndt at regne mens vi stillede op på servicepladsen, og fra de tilskuere der kom syd fra, forlød det at der var mere på vej,” fortæller Ib.

Ud over den nye motor som var blevet lagt i bilen i ugen op til løbet, har Ib også fået lavet et så kaldet ”Launch Control ” system. Ved et tryk på en knap, låses motorens omdrejninger ved start, så den ikke kan gå i stå. ”Jeg havde kun kørt ca. 15 km. med bilen og den nye motor og kun testet det nye system på tør vej, så det krævede lige lidt tilvænning, men det virker fint,” siger Ib Kragh. Den nye motor viste sig at fungere til UG med kryds og slange. Den lavede intet forkert på noget tidspunkt, og den trækker bedre end den gamle. Den ”knalder” også en del mere i udstødningen og det betød at denne flækkede på dagens sidste prøve. Den er nu udskiftet med en ny.

På dagens 2 første prøver, var Ib og Karsten 4. hurtigst, hvilket må siges at være flot i et vejr og på nogle prøver som lå klart bedst til de firehjulstrukne biler. Teamet var hurtigere end Martin Johansen på 8 á 10 prøver og kun Kristian Jensen og Michael Pedersen, slap forbi kort før de sidste prøver. ”Vi satsede hårdt, og bilen aquaplanede flere gange på de våde veje, og det satte af og til pulsen noget i vejret. Flere gange var jeg virkeligt i tvivl om hvor vidt hjulene nåede at få fat i asfalten igen, inden vi enten skulle dreje eller bremse, men det lykkedes da hver gang”, griner Ib.

En af teamets sponsorer, Tegee-Dan, har set fordelen ved synligheden i rallysporten og har engageret sig yderligere i I.K. Rally Racing.

Næste optræden bliver til Rallyshow i Kalundborg. Godt nok køres der i Sorø, men der holder Ib ferie med familien og vil nøjes med at se til fra sidelinien som tilskuer.

IK Rally Racing


Læs mere om:
 • Morsø
 • 16/06/07 - Morsø - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS