Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Rally på Mors

DM Rally 
20/06/07 

Anden afdeling af det danske mesterskab i Rally som blev kørt på Mors lørdag d. 16. juni var lige ved at forsvinde i regnmasserne, men Kasper Nyman Andersen og co-driver Claus Kammersgaard fik deres hidtil bedste placering ved at vinde deres klasse. Det blev resultatet på trods af det regnfulde lune, vejrguderne var i lørdag.
 

Der kom kun én byge lørdag – men den holdt hele dagen og gav store vanskeligheder for de 57 rallybiler som havde sat hinanden stævne i Danboring Limfjords Rally som blev afviklet med 10 hastighedsprøver på Mors. I alt ca. 100 km hastighedsprøver var hvad løbsledelsen diskede op med til deltagerne. Det var gode varierende prøver som stillede store krav til alle teams, da regnede silede ned hele dagen og gjorde vejene meget glatte.


Kasper Nyman Andersen og hans Suzuki Swift under strabadserne i Sorø, - det blev dog værre i DM2 på Mors, hvor elementernes rasen udfordrede selv hærdede rallyfans.
(Foto: Vivi Byrnel)

Kasper Nyman havde besluttet inden løbet at starte ud med en højere hastighed end han plejer at gøre. ”Vi lagde ud i et rimeligt tempo vejret taget i betragtning, men vi ville ikke tage unødige chancer”, fortæller Kasper Nyman. ”Vi havde faktisk god fart i bilen på de 8 første prøver og det gave pote, vi holdet bilen på vejen og undgik dermed dyrt tidstab, som flere af konkurrenterne fik. På prøve 9 og 10 valgte vi at sætte tempoen ned, da vi meget gerne ville sikkert i mål og have pointene med hjem og vi er rigtig glade for at vinde klassen og vi ligger nu lige i point med Niki Bjerg i en tilsvarende bil”.

Niki kører den anden Suzuki i DASU Rally Challlenge, - han lagde ud med at køre meget stærkt fra morgenstunden men kørte desværre af på en prøver og fik senere en punktering, som gav et tidstab.

”Jeg har ikke før kørt i så vanskeligt vejr som det var i denne weekend”, fortsætter Kasper Nyman. ”Det var utrolig svært at vurdere specielt nedbremsningerne. Vejene var belagt med meget skiftende asfalt, hvilket i regnvejr giver et meget forskelligt vejgreb”. Så rigtig store udfordringer for den unge rallychauffør, der dog ikke kan skjule glæden over klassesejren.

Det var ikke kun de unge rallykørere som var kommet på overarbejde i weekenden. Løbet var præget af den meget regn og de rutinerede rallykører måtte også strække våben og konstatere, at bilen ikke altid parerer ordre – den har helt sin egen vilje og akvaplaner ofte, når det er så vådt som tilfældet var på Mors. Den mangedobbelte Danmarksmester Karl Åge Jensen deltog i en Subaru Impreza WRC og den superpotente rallybil kunne heller ikke holde sporet og der er lidt arbejde til mekanikerne i den kommende uge. Der var en del afkørsler som gav små skrammer på bilerne. Der var kun én større afkørsel men heldigvis slap kørerne uden skrammer.

Nu er der pause i DM serien. DM 3 skal først køres i september på Bornholm. ”Det bliver supersjovt at vi skal køre rally på Bornholm” jubler Kasper Nyman. Men for ham er det en alt for lang sommerpause og ferien vil blive fyldt ud med et rally i Frankrig og et rally i Tyskland. Den næste opgave på dansk jord vil blive Rallysprintet i Fårevang som køres den 10. august.

Vivi Byrnel

Læs mere om:
 • Morsø
 • 16/06/07 - Morsø - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS