Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Presset på Kim Lund stiger

Advan Cup 
20/06/07 
Yokohama

En lang række kørere forsøger at besejre den suveræne Danmarksmester
Efter årets tre første afdelinger i Advan Cuppen kan ingen være i tvivl om, hvem der er regerende Danmarksmester i klassen. Kim Lund, Silkeborg, har nemlig vist sig at være uhyggelig stærk i sit titelforsvar.
 

Fire af seks løb er sluttet med den hvide og lyserøde Peugeot 307 med startnummer 1 først over målstregen, og han indtager da også den sammenlagte førsteplads i klassen for de serienære standardvogne forud for weekendens Padborg Open.

Endnu har ingen klar udfordrer vist sig på samme måde som sidste år, hvor Casper Lind Poulsen, Vemmelev, nærmest var eneste mand, der kunne give Kim Lund kamp til stregen. Men derfor er årets Advan Cup ikke blevet mindre spændende af den grund. Mange kørere har nemlig haft farten og talentet til at kunne udfordre Danmarksmesteren, der nu bliver angrebet fra alle fronter.


Kim Lund – nummer to fra venstre – bliver presset af fra venstre Thue Kristensen, Anders Christensen og Peter Olsen ved et tidligere løb i Advan Cuppen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Det er efterhånden ved at være tradition for, at der ved hver afdeling dukker nye folk op og giver Kim Lund kamp til stregen. Thue Kristensen, Viborg, har sensationelt gjort det i hele to omgange, hvor han både ved Bosch Car Service Åbningsløbet og Bilzonen Autobild Juniløbet scorede podieplaceringer lige i slipstrømmen på mesteren. Til gengæld er Nick Reimersø, Tåstrup, og René Hoff, Vanløse, de foreløbigt eneste kørere, som er nået helt til tops og har scoret maksimumpoints med løbssejre.

Men presset på Kim Lund stiger fortsat. Senest viste Leon Sørensen, Hjørring, ved den forrige afdeling af Advan Cuppen, at han nu efter skiftet fra en Ford Focus til en Peugeot 307 har genfundet den fart, som sidste år udløste en sejr på netop Padborg Park, hvorfor han må anses at stå stærkt i weekenden, selv om hans seneste resultater betyder, at han skal køre med succesballast i bilen. Ligeledes har mærkefællen Bruno Rasmussen, Tyskland, fået en rigtig god start på sæsonen, så han nu indtager en solid tredjeplads i tabellen, mens eks-mesteren Kent Iversen, Lysabild, har haft farten, men ikke heldet til at være med i toppen.


Leon Sørensen og Anders Majgaard er nogle af de kørere, som nærmer sig toppen i Advan Cuppen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Også feltets to seniorer kommer tættere og tættere på toppen. Den 51-årige Peter Olsen, Havdrup, og den 63-årige Anders Christensen, Egå, har begge haft fornøjelsen af at være på podiet efter gode løb på henholdsvis Sturup Raceway og FDM Jyllandsringen, mens endnu flere kørere er godt i gang med at tage tilløb til at gøre dem kunsten efter. Både Kim Holmgaard, Aalborg, og Anders Majgaard, Søborg, kører hurtigere og hurtigere i deres nye Seat Leon- og BMW 120i-modeller, som begge bejler kraftigt til top 3-placeringer.

Spørgsmålet er så bare, hvornår presset fra en af disse kørere bliver så stort, at Kim Lund må afgive førerrollen i Advan Cuppen?

Korte fakta:

 • Advan Cuppen er det tætteste, man kommer en klasse, hvor bilerne svarer til dem, man kender fra carportene og parkeringspladserne. Ændringerne er således begrænset til justeringer af undervognen samt montering af en komplet sikkerhedsudrustning.
 • På Padborg Park i weekenden kører Advan Cup-feltet en træning og en tidtagning lørdag.
 • Søndag køres der to heats med start henholdsvis klokken 9.30 og 12.20.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Kim Lund Johansen
 • Padborg Park
 • 24/06/07 - Padborg Park - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her