Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Porsche sejrer i Le Mans' GT2 klasse

Le Mans 
19/06/07 

Le MansSuccesen fortsætter for den nye Porsche GT3 RSR. Blot en uge efter man sikrede sig den samlede sejr i Nürburgring 24-timer løbet, vandt GT sportsvognen, der er udviklet og bygget i Weissach, GT2 klassen i 24-timer løbet på Le Mans.
 

Med et forspring på 6 omgange foran Ferrari sikrede det franske private team Imsa Performance sig sin første succes i Le Mans med de to fabrikskørere Richard Lietz (Østrig) og Patrick Long (USA) samt Raymond Narac (Frankrig).

For den GT3 baserede racerbil markerede sejren den 8. succes ud af 9 mulige på Le Mans.

”Mit første Le Mans og jeg står øverst på podiet – det er vanvittigt!”, smilede Lietz, da han fejrede sin karrieres højdepunkt. ”Vi satte farten ned de sidste 7 timer for at spare bilen og var således i stand til at kontrollere farten i toppen af GT2 klassen”, analyserede holdkammeraten Long.


(Foto: Porsche)

3. pladsen i et løb, der blev præget af foranderlige vejrforhold, gik til Porsche nr. 93 med de danske kørere Lars Erik Nielsen og Allan Simonsen samt tyske Pierre Ehret. Efter 24 timer krydsede GT3 RSR målstregen 10 omgange efter den vindende Porsche.

”Det var dejligt igen at være på podiet på Le Mans efter at have fuldført de 24 timer i vores Porsche. Til trods for at vi i løbets første timer havde en klar føring, måtte vi desværre i pit for at reparere et hjulophæng efter at have ramt nogle dele, som lå på banen. Dernæst havde vi to afkørsler, som samlet kostede os 8 omgange for at få repareret bilen, så vi er godt tilfredse med vores 3. plads. Vi er glade for, at Porsche igen har sat sig i respekt ved at vinde sin klasse i Le Mans - verdens ultimative langdistanceløb”, udtalte Lars Erik Nielsen.


(Foto: Porsche)

”Et stort tillykke til vores private teams. Imsa Performance og Autorlando har vist, at den nye GT3 RSR er lige så stærk som forgængeren”, udtalte en tilfreds motorsportschef fra Porsche, Hartmut Kristen.

Porsche


Læs mere om:
  • Le Mans
  • 16/06/07 - Le Mans - Le Mans
  •