Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Så nåede vi målet

DM Rally 
18/06/07 

Danboring Limfjords Rally blev lørdag morgen skudt i gang på havnen i Nykøbing. Dette var kulminationen på mange måneders hårdt arbejde, og det var nu, at forberedelserne skulle stå deres prøve.
 

Fredag aften til teknisk kontrol var der en løbende diskussion angående lørdagens vejr. Vejrudsigten ændrede sig time for time, så det var med stor spænding deltagerne stod op lørdag morgen. Desværre viste det sig, at den stod på silende regn hele dagen. Trods regnen blev der kørt godt til allerede fra første prøve. Dette var sammen med vejret medvirkende til, at hele 13 deltagere måtte udgå allerede på de fire første prøver. I alt under løbet udgik 18 af de startende.


(Foto: Michael Eisenberg)

Bedst fra start kom ganske som forventet Karl-Åge Jensen i sin Subaru Impreza WRC. Karl-Åge kunne ganske enkelt ingen røre. Dette var ikke så overraskelse, så resultatmæssigt var det mere spændende at følge kampen om den generelle 2. plads. I denne kamp lagde Morten Karl fra Svenstrup i sin Mitsubishi rigtig godt ud. Morten havde efter de to første prøver allerede hele 20 sekunders forspring ned til Max Christensen i Subaru på 3. pladsen.
Max havde så igen 13 sekunder ned til Ib Kragh i Renault Clio på 4. pladsen.
Hen over dagen udbyggede både Karl-Åge og Morten Karl på de to første pladser stille og roligt deres forspring. Det mest interessante sidst på dagen var kampen om 3. pladsen. Midtvejs havde Christian Jensen i sin Subaru kæmpet sig op foran Max Christensen. Max tilbageerobrede dog 3. pladsen på sidste prøve. Mere spænding kan man ikke bede om.

Generelt resultat blev som følgende.
Karl-Åge Jensen 0.00
Morten Karl             58sek (efter Karl-Åge)
Max Christensen 2.20 (efter Karl-Åge)
Svenstrup
Christian Jensen        2.27 (efter Karl-Åge)
Ans

Generel vinder blev Karl-Åge Jensen i sin fantastiske Subaru Impreza WRC.
Det var virkelig noget der tiltrak opmærksomhed med en sådan bil på de små landeveje på Mors. Karl-Åge kvitterede med at gøre rent bord og køre hurtigste tid på samtlige 10 hastighedsprøver. Dette endda ved at køre på det forholdsvist sikre. Med dette i mente kan man på tiderne tydeligt se, hvor langt der er op til en super optimal WRC rallybil. Alt i alt kører Karl-Åge ca. 0,6 sekund fra Morten Karl per prøve km, hvilket er ganske meget inden for rallysportens verden. Vi var rigtig glade for, at det lige var på Mors vi som den eneste gang i år fik mulighed for at præsentere beboerne for Subaru WRC’en. Det var en meget speciel oplevelse for tilskuerne at få lov til at stifte bekendtskab med en bil af denne karat.


(Foto: Henrik Olesen)

Os i løbsledelsen var ikke alt for fornøjede med vejrforholdene. Regnen betød meget hårde forhold for alle vores frivillige officials og medhjælpere ude på prøverne. De lavede hele dagen et rigtig flot stykke arbejde trods de vanskelige forhold. Flere af deltagerne kommenterede efter løbet, at de var imponerede over stadig at blive mødt med et smil fra officials, selv om de stod gennemvåde af regnen ude på prøverne.


(Foto: Henrik Olesen)

Vejret gjorde, at der desværre var en del afkørsler. Der var dog kun én større afkørsel for start nummer 34 Anders Rasmussen i Peugeot 106.
Heldigvis slap de med en tur til observation på hospitalet. Begge er udskrevet og har det godt. For resten af kørerne resulterede afkørslerne stort set kun i ture ud i en kornmark uden større dramatik.
Løbet forløb i det hele taget uden de store problemer. Afviklingen fungerede perfekt, og det hele gik stort set planmæssigt fra start til mål. De småproblemer som, under et løb som dette, altid kommer undervejs, blev på kompetent vis løst uden de store problemer.

Publikumsmæssigt betød regnen selvfølgelig også, at det krævede en god portion gå på mod for at tage kampen op med vejret. Vi blev dog ganske overraskede. Sammenholdt med vejret var der faktisk rigtig mange tilskuere ude på prøverne. Vi tør kun drømme om opbakningen, hvis det havde været tørvejr.

Vi vil gerne have lov til at sige mange tak til de trofaste officials, som trods vejret udførte deres arbejde til UG, til lodsejerne for deres måde at takle de små skader, vi havde lavet på, til sponsorer for god opbakning og ikke mindst til kørerne for at give publikum et godt ræs. Vi var rigtig glade for de positive tilkendegivelser vi fik fra flere kørere efter løbet.
Det varmer og giver mod på måske at binde an med et lignende arrangement igen en gang i fremtiden.

Henrik Olesen


Læs mere om:
 • Morsø
 • 16/06/07 - Morsø - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS