Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

USA’s GP – 2. fri træning

Formel 1 
15/06/07 

Så er den anden fri træning i forbindelse med USA’s Grand Prix gået i gang. Luften er 32 grader og asfalten 56 grader.
 

De fleste kørere vælger som vanligt at køre ud og besigtige forholdene de første par omgange, men allerede efter 3 omgange sætter R. Schumacher den første tid som er på 1:15.207 men mindre et minut efter sætter S. Vettel en tid der hedder 1:14.154. Han bliver dog hurtigt overgået af D. Coulthard med tiden 1:13.124.

Efter 5 min er det kun 2 gange McLaren, 2 gange Ferrari og 2 gange Spyker der ikke har været ude at køre i den anden fri træning. Der er dog stadig en tæt trafik ind og ud af pittet. Efter 10 min kommer F. Alonso på banen for første gang i denne session. Han får dog i første omgang ikke gjort indtryk på Coulthards tid. Nu kommer også L. Hamilton på banen. Men så er det at Alonso viser hvor skabet skal stå. 1:12.719 hedder hurtigste tid pt. Samtidigt er det kun C. Albers der mangler at komme ud på asfalten.

A. Sutil er lidt overraskende oppe på én trettende hurtigste tid. De to Toro Rosso biler er dog hurtigere. Hos Williams har man A. Wurz tilbage bag rattet i stedet for reserven Nakajima. K. Raikkonen er nu tredjehurtigste kører, mens Hamilton og F. Massa som de eneste endnu ikke har sat en tid. 21 minutter inde i sessionen, skifter føringen idet Hamilton nu sætter en tid der hedder 1:12.588. Massa har endnu ikke kørt en fuld omgang. Top 5 hedder nu Hamilton, Alonso, Coulthard, Heidfeld, Raikkonen.

Honda viser sig pt. fra den positive side, bilerne er nu nr. 7 og 8, med J. Button som den hurtigste. Hvor det før gik godt for Toro Rosso, så er det til gengæld ikke godt rent tidsmæssigt for Super Aguri hidtil i denne session. Kun Massa som endnu ikke har sat en tid er dårlige placeret. Men han er dog i fuld gang med en yderst hurtig omgang og kører nu over målstregen med denne session hidtil hurtigste tid – 1:12.454.

Nu hvor den første halve time af den anden fri træning er overstået ser top 5 således ud:
Massa, Hamilton, Alonso, Coulthard, Webber.<

Raikkonen er gledet ned på niendepladsen. De nederste fem hedder: Sutil, Albers, Wurz, Davidson og Sato. Wurz har endnu ikke ramt det rigtige og måske har det været en fejl at lade Nakajima kører den første træning. Raikkonen blander sig nu i top 5 og er på – femtepladsen. Liuzzi kører sig op fra en trettende placering til ottende hurtigste tid. Imens har Alonso forbedret sin tid, men ikke sin placering.

Den kører som vel har de dårligste erfaringer med Indianapolis Motor Speedway er R. Schumacher. Han er pt. på én trettende plads omgivet af de 2 Honda’er. Begge Renault’er er rimelig godt med og er placeret som nr. 7 og nr. 9. G. Fisichella den hurtigste af de to kørere. Efter halvdelen af sessionen er stillingen i top 5 uforandret, mens Davidson nu er hurtigste af de nederste 5 – 1 sekund fra sidstepladsen. V. Liuzzi har erobret syvendepladsen fra Fisichella.

Endelig lader det også til at N. Rosberg har fundet noget fart. Han er nu rykket op på femtepladsen og fortrængt Raikkonen hans placering. J. Trulli derimod har det ikke godt. Han er pt. nr. 17 men rykker en placering ned yderligere da T. Sato kører hans bedste tid endnu i denne session. Honda kørerne er nu placeret som nr. 15 og 16. Coulthard har kørt den højeste målte hastighed med 336 km/t. efterfulgt af Vettel med 332 km/t.

Efter en time og dermed med en halv time tilbage er stillingen i top 5:
Massa, Hamilton, Alonso, Heidfeld, Coulthard.
mens stillingen i bunden er: Sato, Davidson, Sutil, Albers, Wurz.

Raikkonen vil igen være med i top og kører sig nu ind på fjerdepladsen. Alle har pt. travlt med at få tjekket de seneste ændringer på bilerne. Der er heftig aktivitet på banen i disse minutter. Trulli er nu rykket op foran Schumacher så de 2 Toyota kørere nu er henholdsvis nr. 13 og nr. 15. Liuzzi hænger på i top 10 endnu – han er nr. 10 pt. Derimod ser det ud til at være slut for M. Webber i denne session. Bilen har stået stille i sektor 2 i de seneste minutter. T. Sato har besluttet sig for at gøre det endnu bedre. Han er nu nr. 15 foran blandt andet. R. Schumacher og de 2 Honda’er.

Med 11 minutter tilbage er Alonso på førstepladsen i tiden 1:12.156 samtidigt med at Hamilton har sendt Massa ned på tredjepladsen. Davidson vil også være med og kører elvte hurtigste tid. Og i de sidste minutter er næsten alle kørere på banen. Det giver en masse forskydninger i tider og placeringer i midten af feltet. True den deciderede top ser det dog ikke ud til at der er nogen der kan. Men der sker noget i bunden.

Se tiderne fra 2. fri træning

Dons

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Lewis Hamilton
  • McLaren Formula 1
  • Indianapolis Motor Speedway
  • 17/06/07 - Indianapolis Motor Speedway - Formel 1 - FIA F1
  •