Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Til DM2 på Mors midt i eksamenstiden

DM Rally 
14/06/07 

Kasper Nyman Andersen klar til DM 2 i rallymesterskabet på Mors
Kasper Nyman Andersen og hans team har fået den lille gule Suzuki Swift klar til lørdagens rally på Mors. Det var kun småting som skulle laves efter sidste rally, DM 1 i Sorø i maj måned, alligevel skal bilen gås igennem og klargøres til en toppræstation lørdag d. 16. juni, når den danske rallyelite skal dyste i Danboring Limfjords Rally.
 

Kasper Nyman leverede en flot placering ved DM 1 og føler, at han har lært meget om bilen og er overbevist om, at han kan køre sig til en lidt bedre placering. Ved løbet på Sjælland kørte Kasper Nyman sig ind som nr. 18 - altså i den bedste tredjedel af feltet på 51 biler. En rigtig god placering men en ambitiøs rallykører som Kasper også er, vil naturligvis gerne forbedre placering. Den tidligere Europamester i Rally Henrik Lundgaard var til stede ved løbet i Sorø og gav gode råd og ideer til at optimere kørslen, - ”jeg fik rigtig god input fra Henrik. Han forklarede hvordan jeg bl.a. kan optimere min kørsel i svingende og i mine nedbremsninger og det er helt bestemt noget jeg vil arbejde med”, siger Kasper Nyman.

Ikke kun weekendens løb har stor betydning for Kasper Nyman lige i øjeblikket. Kasper er lige midt i den afsluttende eksamen på Handelsskolen. Kræfterne er for hans vedkommende udelukkende brugt på at læse til eksamen, som han nu er halvt igennem. Løbet i Nordjylland er et velkomment pusterum i eksamenstiden.

Fredag kører Kasper Nyman og co-driver Claus Kammersgaard til Mors for at køre hastighedsprøverne igennem og lave notater om sving og særlige vanskelige passager, for at kunne køre optimalt under selve løbet. Slut på fredag skal bilen gennem en teknisk kontrol hos Volvo i Nykøbing. Dette for at sikre, at den er klar til at køre med de høje hastigheder som kendetegner et rally med status af mesterskab.

Løbet begynder for deltagerne lørdag morgen med start fra Volvo kl. 10.00 og første bil forventes at starte den første hastighedsprøve kl. ca. 10.45. Herefter venter 10 krævende rallyprøver og hvis vejrprofeterne får ret i blandet vejr overvejende med regn. Så der er lagt op til massive udfordringer for den unge rallykører fra Brørup.

Vivi Byrnel

Læs mere om:
 • Morsø
 • 16/06/07 - Morsø - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS