Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Rallytalenter duellerer på Mors

DM Rally 
14/06/07 

Anden afdeling af årets danmarksmesterskab i rally køres på lørdag på limfjordsøen Mors, og for Kasper Nyman er løbet en kærkommen afbrydelse fra lærebøgerne. Kasper er ved de afsluttende eksamener på Vejen Handelsskole, og løbet i det nordjyske giver det 20-årige rallytalent fra Brørup noget andet at tænke på, inden eksamens-slutspurten sættes ind på tirsdag med tre eksamener på bare seks dage.
 

- Mit primære mål er at slå Niki, men det bliver svært, for han kører rigtig stærkt, siger Kasper og hentyder til den anden kører i DASU Rally Challenge, Niki Bjerg.


Kasper Nyman.
(Foto: DASU)

- Jeg skal også forsøge at køre stærkt fra begyndelsen, så vi kan begynde løbet på lørdag med at køre lige så konkurrencedygtige tider som vi kørte på de sidste prøver i DM 1, siger Kasper, der i sidste DM-afdeling sluttede dagen med at køre tider, der var mere end konkurrencedygtige.
- Jeg har en tendens til at være lidt sløv i starten, så jeg skal lære at være 100 procent på lige fra begyndelsen af den allerførste af dagens prøver.

Talenterne i DASU Rally Challenge får ikke bare de knaldgule Suzuki Swift 1600 Challenge rallybiler stillet til rådighed. De to rallytalenter har, nøjagtigt som de øvrige elitekørere under Dansk Automobil Sports Union, mulighed for at få hjælp af både Team Danmarks eksperter og DASU’s fysiske træner Peter Raffalt samt DASU’s idrætspsykolog Kristoffer Henriksen.

Netop det med at være på helt fra begyndelsen er noget, som Kasper Nyman arbejder med sammen med Kristoffer Henriksen.

Også Niki Bjerg har brug for eksperternes vejledning.
- Jeg har haft nogle problemer med smerter i ryggen, og det er gået op og ned, men det er stadig ikke helt godt, fortæller Niki, der nu skal arbejde med at afhjælpe og forebygge rygproblemerne sammen med en af Team Danmarks fysioterapeuter.

- Heldigvis er det ikke så slemt, når jeg sidder fastspændt i sædet i rallybilen og ikke skal dreje eller vride ryggen, forklarer Niki, der er fuld af fortrøstning inden lørdagens DM-afdeling, selv om rallykøreren fra Dianalund tror det bliver mere end svært at leve op til den generelle tiendeplads, som blev det fornemme resultat af første DM-afdeling.

- Dels går prøverne meget lige ud, og det er ikke til vores fordel – vi vinder tiden i svingene og i nedbremsningerne. En anden ting er, at mange af dem, der til denne sæson har købt ny rallybil, brugte første afdeling til at lære bilen at kende, og de kører selvfølgelig lidt hurtigere, end de gjorde sidst. Endelig har de lovet regn, og det er svært at sige, hvordan det påvirker vores chancer? Jeg tror, at vi i regnvejr har en lille fordel i forhold til nogle af de andre forhjulstrækkere, men til gengæld er våde veje en stor ulempe i forhold til de firehjulstrukne biler, forklarer Niki Bjerg.

- Men set ud fra hvor godt vi kørte i første DM-afdeling, hvor det regnede om formiddagen, er jeg nu alligevel meget fortrøstningsfuld, selv om vejrudsigten viser sig at holde stik, siger Niki Bjerg, der inden løbet ligger på niendepladsen i kampen om DM-guldet og fører den klasse, som de to gule Suzukier kører i.


Læs mere om:
 • Morsø
 • 16/06/07 - Morsø - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS