Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Så går turen til den Tjekkiske bane Brno

WTCC 
15/06/07 

Den 9. og 10. afd. køres på Automotodrom, med hele 5,4 km asfalt som ligger i den hurtigste del af banerne i WTCC sæsonen 2007.
 

Der er ingen tvivl om at det forventes at BMW, bliver det dominerende mærke, selvfølgelig har de en frygtindgydende liste af tidligere sejrer på banen, og hvis varmen stadig holder fast i Europa vil BMW klart have en fordel i deres dæk økonomiske træk på baghjulene. Kigger vi tilbage på løbet i 2006, blev det afviklet i september, et måned der normalt er koldere end midt i juni, det kan i år give ekstra arbejde til Chevrolet, Alfa og Seat.

Sidste års vinder af 2. heat Robert Huff, brød med sin Chevrolet en 3 års sejr række for BMW, i et ellers håbløst løb for Huff´s vedkommende. Han måttet efter kvalifikationen skifte motor, hvilket kostede 10 placeringer på starts gridden, men et perfekt 1. heat hvor han endte på 8. pladsen, og derved pole position til 2. heat, en placering han holdt fast indtil det ternede flag.


(Foto: Eurosport.dk)

27 årige ”Rob” Huff er eneste Chevrolet kører som ikke rigtig har fået gang i Lacettién denne sæson, ligger inden Tjekkiet på en samlet 11 plads og har sin første tur på podiet tilgode.

En anden super chauffør der hænger lidt i år er Italienske Alesandro Zanardi, han kørte en flot 2. plads hjem i 1. heat i 2006, men i denne sæson er han startet katastrofalt dårligt. 40 årige Zanardi har kun scoret 5 point indtil nu, ligger på en samlet 13 plads hele 37 point efter førende Andy Priualx.

Automotodromo Brno/ Masryj Circuit er en svær teknisk bane som stiller et stort krav til motorpower, der er hele 15 sving og en lang sej stigning, som især Seat frygter. Det vil også ramme de 3 mesterskabs førende Augusto Farfus, Andy Priualx og Jörg Müller alle med massere af succes ballast fast monteret i BMWerne.

Eurosport sender direkte fra løbet, kvalifikationen lørdag på Eurosport 2 fra kl. 15.00 Og søndag sender Eurosport direkte fra warm up kl. 8.45 og igen begge finaler fra kl. 11.45

Eurosport
Peter Maaløe

Læs mere om:
  • Brno
  • 17/06/07 - Brno - WTCC
  •