Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Racing Cup (ERCup)

Spændende fight i ERCup på Anderstorp

ER Cup 
14/06/07 

Det blev en meget spændende afslutning på søndagens sekstimers-løb på Anderstorp. Det Värmlandske team Red Arrows Racing fra Säffle, kunne med deres Volvo 142 sejre over de regerende ERCup-mestre TLC Racing fra Kinna i deres BMW og de skånske ATM Racing i deres Porsche.
 

Denne weekends 2. afdeling af Endurance Racing Cup på Scandinavian Raceway Anderstorp, var hårdt præget af den intensive varme, som tog hårdt på både kørere og deres materiel.

Dagens første store overraskelse var da Team Pelaro nappede pole position, i dette deres andet løb i den nybyggede Porsche. Men Pelaro kunne dog ikke fuldføre løbet da en afkørsel lagde en stopper for deres videre kørsel i løbet.


(Foto: Aktuellmotorsport.se)

Ganske som de plejer lå Team Surprise oppe i front, men de uheldige drenge havde atter problemer at slås med, denne gang var det en totalt ødelagt gearkasse. Pentascrew havde tekniske problemer med den megen varme og Flying Fellows blev så varme at toppakningen røg allerede tidligt i løbet.

De regerende ERCup-mestre TLC Racing fra Kinna var stærke, men i slutningen af løbet taber TLC føringen, da de blev tvunget til at gå i pit for at "gaffe" nogle løse plastik dele fast på BMW'en.

Efter fem en halv time, af løbets ialt seks timer, kommer der en Safety car periode.
Da feltet atter bliver sluppet løs ligger top 3 bilerne placeret på samme baneomgang, med få sekunder imellem sig. De førende er nu Göteborgteamet TDR.
Men det Värmlandske team Red Arrows Racing med Magnus Krokström bag rattet af den gamle Volvo 142, smutter hurtigt forbi og tager føringen.
Pludselig støder TDR og ATK Racing sammen, TDR må en tur i pit med et punkteret baghjul.
TLC Racing går frem til en 2. plads og ATM Racing ligger på 3. pladsen.

På trods af TLC racings indædte jagt på den førende Red Arrows Racing, så kunne afstanden på kun få sekunder holdes helt til mål og Red Arrow Racing tog dermed sin første ERCup-sejr.


(Foto: Aktuellmotorsport.se)

- Alt har fungeret fantastiskt godt hele løbet igennem, hverken bil eller kørere havde problemer, siger teamchef Peter Johansson. Vi har været ude og køre hele tiden og alle vore fem kørere har kørt rigtigt godt..

Red Arrow Racing debuterede i ERCup sidste år og var iblandt de hurtigste allerede fra starten af. En sejr har ligget lige for i den seneste tid, og de var teamet der både blev talt om og tippet på inden denne afdeling skulle køres, da netop Anderstorp podiet havde besøg af teamet sidste år.

Med en sejr i bagagen og en nyvundet selvtillid, så får de øvrige ERCup team nok lidt ekstra at se til resten af sæsonen, Red Arrows Racing bliver nok lidt farligere at lege med.

Henrik Bess

Læs mere om:
  • Anderstorp
  •