Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Le Mans 24-timer - onsdags kvalifikation - 1. time

Le Mans 
13/06/07 

Le MansDen første kvalifikationssession til årets Le Mans er skudt igang.
 


(Foto: Claude Foubert - Endurance-Info.com)

En teori er at dagens første kvalifikation kan blive den der bestemmer pole-tiden da vejret i morgen er noget tvivlsomt, og da en poletiden sjældent bliver sat i aften-sessionen fra 22 til 00.

Allerede fra starten sættes der hurtige tider - efter en halv time sætter Frank Biela hurtigste tid i 3:30.287, hvilket allerede er under sidste års pole, og 10 minutter senere forbedrer han den til 3:28.301 - en massiv tidsgevinst i forhold til sidste år. Det kan indikere at poletiden kommer ned på 3:25 eller deromkring, da banen stadig er beskidt og støvet og der ikke køres på kvalifikationsdæk.


Team Peugeot Total
(Foto: Claude Foubert - Endurance-Info.com)

Peugeot har ikke umiddelbart tænkt sig at svare igen - det lader faktisk til at der er lidt tekniske problemer med Peugeot'erne, da de har svært ved at starte dem og kører dem ind og ud af garagen et par gange.

I LMP2 sker der ikke det store, der fokuseres på at tjekke bilerne, og fortsætte med at lave et godt race-setup. Det er Binnie Motorsport i deres Lola-Zytek der fører an med tiden 3:48.173.

I GT1 er det til en overraskelse Oreca Saleen der fører an, med nogen hurtige 3:53 og 3:54 tider, det må give Aston or Corvette noget at tænke over... Jan Magnussen ligger lige nu på en 8 plads i GT1 - Casper Elgaard er på en 12 plads.


Team Oreca
(Foto: Claude Foubert - Endurance-Info.com)

GT2 føres an af IMSA Performance Porsche med 4:04.620, fulgt af Risi Ferrari på 4:05.358. Lars Erik Nielsen og Allan Simonsen ligger på en 6 plads i klassen med 4:11.196.

Jesper Thomsen

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Infineon Team Joest
  • Corvette Racing
  • Le Mans
  • 16/06/07 - Le Mans - Le Mans
  •