En skidt weekend med positivt resultat

Danish
Touringcar

13/06/07

Den forgangne weekends 'Juni-løbet' på Jyllands-Ringen, blev rent resultatmæssigt en weekend på det jævne for Team Essex køreren Philip Andersen, men alligevel ser han tilbage på den med positive tanker.

Philip Andersen ankom til Jyllands-Ringen med det mål at tilbageerobre føringen i DTC Privat Cup mesterskabet, men målet blev desværre ikke opfyldt.

I weekendens første kørsel for de 28 DTC kørere, lørdagens fri træning, kørte Philip sin BMW ind på 10. pladsen, kun et sekund fra de aller hurtigste professionelle kørere, og som den 4. hurtigste blandt deltagerne i Privat Cuppen.

Næste punkt på programmet var tidtagningen, hvor det gjaldt om at placere sig mellem de 12 første, så man kunne sikre sig en plads i 'Super Pole', hvor startplaceringerne mellem de hurtigste kørere fordeles.
Philip kørte her 11. bedste tid, og sikrede sig dermed deltagelsen i 'Super Pole'.

Lørdagens sidste kørsel var den vigtige 'Super Pole', hvor kørerne kun får en omgang til at sætte deres tid i, her sluttede Philip på 10. pladsen, som dermed også blev hans startplacering til det første af søndagens tre løb.

Inden søndagens tre løb, var kørerne ude i en warmup, hvor de lige fik en sidste chance for at finpudse bilernes setup, igen her holdt Philip sig i den forreste halvdel af feltet med en 12. plads.

Alle tre løb strakte sig over 13 omgange, de to første af dem med rullestart og det sidste med stående start.
For Philip udviklede det første af løbene sig lidt uheldigt, da han kom lidt for tæt på en af konkurrenterne efter dommernes mening, det betød en tur gennem strafbanen, hvilket resulterede i et par tabte placeringer, alligevel kunne han køre over målstregen på en generel 11. plads, der udover sikrede han sig en 4. plads blandt Privat Cup kørerne.

11. pladsen i det første løb, blev også Philips startplacering til det andet løb.
Her skruede Philip for alvor op for tempoet, og kørte placering efter placering hjem, således at han sluttede på en generel 6. plads, og som nummer 3 ud af Privat Cup kørerne.

Startplaceringerne til det tredje løb - Finale løbet - bliver fundet ud fra en sammenlægning at de to foregående placeringer, hvilket betød at Philip her skulle starte på 8. pladsen.
Samtlige løbets 13 omgange kunne Philip fastholde sin placering, på trods af hårdt pres bagfra, men presset bagfra forhinderede ham til gengæld samtidigt i at komme længere frem i feltet, da han i perioder måtte tage nogle defensive linier rundt på Jyllands-Ringen.
Så det blev til en generel 8. plads, samt til en 3. plads i Privat Cuppen - dermed har Philip været på sejrspodiet til samtlige løb der indtil nu er kørt i denne sæson.

"Det var en lidt skidt weekend for mig ved 'Juni-løbet', men alligevel syntes jeg at vi fik det bedst mulige ud af det, og jeg scorede da også point i samtlige løb - så alt i alt var det alligevel en positiv weekend" - udtaler Phillip Andersen - "I næste uge tager vi til Padborg Park, hvor vi har en testdag forud for det næste løb, der skal køres på netop den bane."

Pointscoren denne weekend for Philip blev henholdsvis 23 og 43 point til DTC og Privat Cup mesterskaberne. I DTC mesterskabet indtager han nu en delt 7. plads, mens han er på 3. pladsen i Privat Cuppen.
I team mesterskabet, hvor Philip er ene om at køre point hjem til Team Essex Development teamet, scorede han også 23 point, hvilket placerer ham på 6. pladsen ud af de 15 teams der indtil nu har scoret point i år.

Næste løb for Philip Andersen bliver Padborg Open i weekenden den 23. og 24. juni på Padborg Park, dette løb afslutter første sæsonhalvdel, herefter er der pause indtil den 18. - 19. august hvor efterårssæsonen starter.