Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Kennie Frydkjær Jensen havde store problemer

Polo Cup - DK 
13/06/07 

- med varmen i anden afdeling af VW Polo Cup
Anden afdeling af Volkswagen Polo Cup blev afviklet i den varmeste juni-week end i 'mands minde' og netop varmen fik uforholdsmæssig stor indflydelse på Kennie's og flere andre Polo Cup-køreres resultat.
 

Ved en luft-temperatur på 34 grader, trækker alle turbo-biler notorisk dårligere, end de gør ved mere normale temperaturer ligesom en bane-temperatur på 60+ grader gør det ekstra vigtigt at ramme det helt rigtige dæktryk. Disse forhold er naturligvis de samme for alle deltagerne i VW Polo Cup.

Men, desværre fik varmen yderligere konsekvens for en håndfuld kørere - her iblandt Kennie Frydkjær Jensen samt flere andre af seriens front-runnere som Jørn Vestergaard og Christoffer Østerby - da Polo'ens styreboks gik i 'nødprogram' på grund af for høj kølevandstemperatur. Og, når den gør det, slår turboen fra og motoren mister ydelse og moment…

Allerede under lørdagens frie træning opstod problemet første gang for Kennie og han kørte derfor kun halvdelen af træningen – men var alligevel den tredje-hurtigste kører.


(Foto: Vitesse Racing)

Under eftermiddagens tidtagning var vi nok lidt for konservative i valg af dæktryk men det lykkedes Kennie at sætte den femte-bedste tid – blot 1/1000 (én tusindedel..!) sekund fra Rasmus Klarskov på fjerdepladsen og 4/100 sekund fra Jørgen Breinholt på tredjepladsen men med godt et sekund op til de to forreste, Jacob Ludvigsen og Jørn Vestergaard.

Målet og planen for løbet var derfor klar: Kennie skulle køre efter en podium-placering og den skulle grundlægges allerede i løbets første meter og sikres via det rette dæktryk…!!!

Som sagt, så gjort…! Kennie fik en super start og var tre’er efter de første to sving og havde fuld kontakt til de to forreste – indtil motoren efter 1½ omgang blev for varm og gik i nødprogram…!!! Til trods for at Kennie gjorde, hvad han kunne for at skaffe ekstra køling, ved at skrue helt op for kabinevarmen (!!!) forblev nødprogrammet aktivt, og han kunne blot se til, mens konkurrenterne kørte forbi ham en efter en… det lykkedes dog at holde nogle få kører bag sig, og slutresultatet blev en skuffende 10’ende plads mens Vestergaard røg fra en startplacering som nummer 2 til en slutplacering som nummer syv…!

Løbet blev uden større dramatik vundet af Jacob Ludvigsen med Jørgen Breinholt på andenpladsen og Kennie’s gode ven, Christoffer Nygaard på tredjepladsen. Nygaard var gæstekører og kørte sit første løb på Jyllands Ringen, men kunne bruge sine erfaringer fra to år i den tyske VW polo Cup til at kompensere for den manglende bane-kendskab.

Trods det magre resultat, røg Kennie blot en enkelt placering ned i det samlede mesterskab til en andenplads.

Vitesse Racing
Kurt Rene Jensen


Læs mere om:
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Vitesse Racing
  • Jyllandsringen
  • 10/06/07 - Jyllandsringen - Polo Cup - DK
  •