Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Tom Kristensen klar til Le Mans

Le Mans 
11/06/07 

Le MansAudi Sport samt lægerne, som har overvåget Tom Kristensens i hans sygdomsforløb, har givet ham grønt lys til et comeback efter en succesfuld testkørsel i en Audi A4 DTM på Brands Hatch den forgange weekend.
 

Efter denne test er der ikke noget, som står i vejen for Tom Kristensens sæde hos Audi Sport Team Joest i årets Le Mans 16.-17. juni. Tom Kristensen, som har vundet Le Mans syv gange, skal køre sammen med Dindo Capello og Allan Mc Nish. Dette betyder, at Matthias Ekström, som var udpeget til Tom Kristensens stand-in, nu kan koncentrere sig om at vinde DTM-titlen i år.


Tom Kristensen.
(Foto: AUDI.dk)

”Jeg er meget glad for, at Tom er klar igen og kan køre for os, som det jo oprindeligt var planlagt”, udtaler chef for Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich. ”Le Mans er et uhyre vigtigt løb for Audi og for Tom, som med sin erfaring er en meget vigtig kører hos vores Le Mans hold. Vi har givet Tom al den tid, som han har haft brug for, til at komme sig efter sit alvorlige uheld. Efter den vellykkede test på Brands Hatch og i samråd med lægerne, kunne vi give Tom grønt lys for at køre Le Mans.


Pressemøde med Tom Kristensen og Audi Sport.
(Foto: AUDI.dk)

Tom Kristensen selv er naturligvis lykkelig over sit comeback i Le Mans, som han har vundet syv gange. ”Det er fantastisk følelse”, udtaler Tom Kristensen. ”Det var en lang pause uden motorsport, og det har været en sej kamp med eftervirkningerne fra mit uheld. Dog er der de sidste uger sket store fremskridt. Jeg har det godt igen. Lægerne har checket mig fra top til tå, og de har givet mig grønt lys. Jeg er meget glad for at skulle køre sammen med Dindo Capello og Allan McNish. Vi er et meget tæt knyttet team, og vi har kørt mange fantastiske løb sammen”.

Efter at have intensiveret sin fitness træning de sidste par uger, kunne Tom Kristensen sætte sig bag rattet igen – 48 dage efter sit uheld på Hockenheim, hvor han pådrog sig et meget alvorligt piskesmæld. Tom kørte en Audi A4 DTM Race Taxi i en time i forbindelse med DTM løbet på Brands Hatch.

”Ideen med denne test var at se, om Tom følte sig tilpas i en race-bil, og om han kunne modstå kræfterne”, forklarer Dr. Ullrich. ”Han var hurtig fra starten – som vi forventede – og satte hele tiden hurtige tider. Han følte sig tilpas i bilen og tilpas efter løbet, hvilket er grunden til, at vi i samråd med lægerne gav ham grønt lys til hans comeback”.

Tom Kristensen vil fortsætte sit genoptræningsprogram de næste par dage på Le Mans under overvågning af Audis holdlæge, Dr. Christian John. Tom skal gennemføre sine første laps bag rattet på Audi R10 med startnummer to onsdag aften i forbindelse med den første kvalifikationsrunde.

Det er også planen, at Tom Kristensen skal køre sit DTM comeback løb på Norisring i Nürnberg; en uge efter 24 timers Le Mans løbet.

AUDI Danmark

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Joest
  • Le Mans
  • 16/06/07 - Le Mans - Le Mans
  •