Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Udbyggede mesterskabsføring trods uheld

Danish
Touringcar
Challenge 

12/06/07 

For SEAT Leon-køreren Michel Nykjær og SEAT Racing Team var målet ved Juniløbet på FDM Jyllands-Ringen d. 10. juni at søge at forsvare den øjeblikkelige føring i kampen om årets mesterskab i Danish Touringcar Championship.
 

På forhånd en svær opgave, da det flotte resultat i det foregående løb på Sturup Raceway medførte 40 kg. succesballast i bilen. Da vejrguderne samtidig viste sig fra den gavmilde side med høj sol og temperaturer omkring de 30 grader var der lagt op til en skøn racerfest for de mange fremmødte tilskuere. De høje temperaturer skabte dog bekymrede miner hos specielt de teams der benytter forhjulstrukne biler, således også Michel Nykjær.


(Foto: Jeppe Rimmen)

”Det bliver svært i weekenden, vi har 40 kg ekstra vægt i bilen, og asfalten bliver meget varm, hvilket sammen med den ekstra vægt slider ekstra meget på fordækkene. Vi forventer ikke absolutte topresultater, men vil selvfølgelig give den gas og prøve at få så mange points som muligt med herfra” udtalte Michel Nykjær inden lørdagens tidtagning.

Hurtigst i Super Pole
Og der blev givet gas! En komfortabel 6.plads i tidtagningen sikrede adgang til Super Pole, hvor SEAT-køreren satte hurtigste tid af alle, og dermed sikrede sig forreste startplacering i søndagens første kvalifikationsheat.

Mekanikere på overarbejde
Søndag middags korte opvarmning der blot skulle være en funktionstest, bød dog på en grim overraskelse. Venstre baghjulsophæng knækkede på bilen og sendte Michel Nykjær og SEAT’en ud i sandet, hvorfra han frustreret kunne vente på at blive transporteret ind i pitten, hvor mekanikerne styrtede rundt og forberedte reparationen af bilen. Med blot en time til eftermiddagens første heat viste mekanikerne i teamet at racermekanikere er gjort af specielt stof. Efter en kæmpeindsats med udskiftning af vitale dele i baghjulsophænget samt justering af bilen rullede Michel Nykjær på banen i forreste startposition i dagens første kvalifikationsheat.

Og Michel Nykjær kvitterede på fornemste vis for indsatsen ved at tage starten og lægge sig i spidsen for feltet. Kun Casper Elgaard formåede at hænge på SEAT-køreren, og trods et massivt pres i slutningen af heatet hvor fordækkene på Leon’en var mærkede af varmen og de ekstra kilo, var det Michel Nykjær der efter 13 omgange krydsede målstregen først. En superpræstation under disse omstændigheder.


(Foto: Jeppe Rimmen)

”Det var mere end vi havde turdet håbe på” sagde en sveddryppende Michel Nykjær efter løbet. ”Med den megen ekstra vægt var vi nervøse for om dækkene kunne holde, men vi har fundet en god opsætning og takket være indsatsen fra mine mekaniker lykkedes det at blive klar til løbet. Jeg har aldrig kørt en bil der var så god over så lang tid”.

Ærgerligt uheld
Sejren i 1. kvalifikationsheat betød en startplacering som nr. 8 i eftermiddagens 2. kvalifikationsheat, men allerede i 1. sving blev SEAT-køreren ramt på højre baghjul af en konkurrent, således at hjulet punkterede og baghjulsophænget blev bøjet. Med stærkt nedsat fart og en fane af røg fra det ødelagte dæk måtte SEAT-køreren opgive videre deltagelse i heatet, og blot sørge for at få bilen transporteret tilbage i pitten.


(Foto: Jeppe Rimmen)

Her stod de hårdt prøvede mekanikere endnu en gang klar til at udføre mirakler på kort tid, for at sikre deltagelsen i dagens finaleheat.

”Det er meget uheldigt, der er tæt trafik i det første sving og de bagvedkørende kommer farende op, hvorefter en rammer mit baghjul. Bilen punkterer, og jeg må bare sørge for at få den med tilbage. Dækket bliver ødelagt og ødelægger støddæmperen og bremseslangen, men mekanikerne slider i det, og bilen bliver klar til sidste løb” udtaler en ærgerlig Michel Nykjær.

Den manglende gennemførelse af 2. heat betød en startplacering som nr. 12 i finaleheatet, men Michel Nykjær viste atter hvorfor han er et seriøst bud på en mesterskabskandidat. Med en række overhalinger kørte han op igennem feltet til en 7.plads, og hentede således 9 vigtige point i regnskabet.


(Foto: Jeppe Rimmen)

Sammen med de 20 point fra 1.heat lykkedes det på trods af det ærgerlige uheld i 2.heat Michel Nykjær og SEAT Racing Team at udbygge føringen i årets DTC-mesterskab, hvor SEAT-køreren nu har 122 point, 6 point mere end John Nielsen på 2.pladsen.

Næste løb køres på Padborg Park den 24. juni.

SEAT Racing Team
Carsten Petersen


Læs mere om:
 • Michel Nykjær
 • Seat Racing Team
 • Jyllandsringen
 • 10/06/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her