Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen vinder DTC finalen

Danish
Touringcar
Challenge 

10/06/07 

Jan Magnussen og Team Den Blå Avis Fleggaard Racing vandt søndag tredje afdeling af DTC, der blev afviklet på en varm og solbeskinnet Jyllands Ringen. Finalen blev en duel mellem Casper Elgaard, der startede fra Pole Position og Jan Magnussen, der kom fra fjerde startposition.
 

Casper Elgaard måtte flere gange spærre for Jan Magnussen, for at holde ham bag sig, men i den nye sektion på Jyllands Ringen kom Jan Magnussen forbi i en tæt overhaling. Overhalingen takserede dommerne til en strafbane, men Magnussen fik opbygget et forspring og beholdt lige nøjagtig sin føring efter at have taget strafbanen. Dermed kunne Jan Magnussen køre karrierens 29. DTC sejr hjem, foran Casper Elgaard, der dog ikke var at finde på podiet, da han var løbet op til løbsdommerne. Treer blev Michael Outzen.


(Foto: Jan Kaiser)

”Endelig. Vi har hele tiden sagt, at vi havde farten til at være med oppe foran og det fik vi bevist i dag. Jeg fik en kanon start i finalen og kom forbi Henrik (Lundgaard – red.) og Michael (Outzen – red.). Bilen var supergod og jeg kunne med det samme ligge pres på Casper (Elgaard – red.). Han måtte spærre et par gange, men jeg vidste jeg havde farten. I den nye sektion laver Casper en fejl og jeg går straks på indersiden mod næste sving, men Casper vælger hurtigt at lukke hullet, men da kan jeg ikke trække mig og bliver presset på græsset og har svært ved at få taget farten af bilen. Jeg rammer derfor Casper i siden, da vi går ind i svinget og det takserer dommerne til en strafbane. Derefter gjaldt det om hurtigt at opbygge et forspring, så jeg kunne tage min strafbane og det lykkedes heldigvis lige nøjagtigt. Jeg er ked af at Casper reagerer ved at fare op til dommerne. Det er racing og jeg fik en straf. Jeg har flere gange prøvet selv at blive ramt uden det har givet konsekvens, så det er ærgerligt det skal slutte sådan, men det fjerner ikke noget af min glæde. Jeg er bare superglad for gutterne i teamet, som har knoklet i år for at få den her sejr og endelig lykkedes det” sagde en champagne-våd Jan Magnussen efter løbet.


(Foto: Jan Kaiser)

Efter uheld i lørdagens kvalifikation, hvor Jan Magnussens bil var strandet i pit efter at studsen til de trykluftkontrollerede donkrafte under bilen var knækket, så den ikke kunne sænkes, så det ellers svært ud for Jan Magnussen. Jan Magnussen skulle derfor ud i ”Last chance” om søndagen, hvor placeringerne fra nummer 13 og nedefter blev afgjort. Her var Jan Magnussen hurtigst og skulle dermed starte første kvalifikationsheat fra trettende position.

Da rullestarten gik, var Jan Magnussen lukket inde på sin trettende position, men efter første omgang begyndte han stille og roligt at avancere op imod den ottendeplads, der var målet og som ville udløse startplacering nummer et til andet kvalifikationsheat. En efter en blev konkurrenterne overhalet og da målflaget blev vist, havde Magnussen på flot vis kørt sig op på en syvendeplads. Undervejs beviste han med hurtigste omgang, at farten er tilstede og det kun er de små uheld, der har afholdt ham fra topplaceringerne i år.


(Foto: Jan Kaiser)

”Jeg er lukket helt inde, da starten går. Indersiden er ikke det bedste sted at være, når man starter så langt nede, da der ikke er så meget spillerum og jeg ville ikke tage for store chancer, da det var vigtigt at nå i top 8. Bilen var rigtig hurtig og jeg kom forholdsvis hurtigt op gennem feltet. Varmen var dog utrolig hård ved dæk og motor og da jeg kom op bag Outzen (som lå på sjettepladsen – red.) var mine dæk godt brugte. Outzen var involveret i sin egen kamp og jeg var usikker på, hvor meget han holdt øje med mig, så jeg ville ikke forsøge noget dumt, da det var vigtigt for os at få vendt vores uheld til nogle fornuftige placeringer og med syvendepladsen nåede vi vores mål, så vi starter med i første række i andet kval-heat” sagde en svedig Jan Magnussen efter første kvalifikationsheat.

Andet kvalifikationsheat var bød ikke på den store dramatik fra Jan Magnussens side. Jan Magnussen startede toer og sluttede toer, bag Tom Pedersen, der vandt sin første sejr.


(Foto: Jan Kaiser)

”Vi havde gemt de bedste dæk til finalen, så det var vigtig for os med en god startplacering til finalen. Med al det uheld vi har haft, var der ingen grund til at satse noget og derfor tog jeg til takke med andenpladsen” sagde Jan Magnussen efter anden kvalifikationsheat.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Team Den Blå Avis
  • Jyllandsringen
  • 10/06/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •